Illustrasjonsbilde. Foto: AFP / Natalie Behring
annonse
annonse

En gruppe demonstranter fra den voldelige, venstreekstreme grupperingen Antifa trakasserte denne uken en mann i Portland i USA fordi han ikke adlød Antifas «trafikkregler». Dette rapporterer Wall Street Journal.

Reportasjen tegner et mørk bilde av en nær sagt anarkistisk tilstand som sprer seg i Portland, Oregon. Demonstranter fra Antifa og Black Lives Matter har ved flere tilfeller tatt til gatene og blokkert trafikken, for å bringe oppmerksomhet til saker de mener er viktige.

Ved et tilfelle omringet en gruppe demonstranter immigrasjonsetaten ICEs kontorer sydvest i Portland. De barrikaderte utgangene og blokkerte innkjørselen. De fikk «vakter» til å patruljere utenfor, slik at de ansatte ble stengt inne. Samme kveld blokkerte demonstrantene trafikken ved et svært viktig kryss, i nærheten av et sykehus. Politiet holdt seg imidlertid unna.

annonse

Da tjenestepersoner ved ICE kontaktet politiet i Portland fikk de følgende tilbakemelding fra viseoverbetjent Robert Day:

– På dette tidspunktet avviser jeg din forespørsel om flere ressurser.

Først flere timer senere ble de ansatte ved ICE evakuert av en liten politistyrke. Kontorene ble stengt i mer enn en uke.

annonse

De venstreekstreme demonstrantene er imidlertid tilbake i gatene og blokkerer trafikk. I flere videoklipp kan man se hvordan de trakasserer og spotter to eldre, hvite menn i bilene sine, fordi de to mennene ikke ville adlyde demonstrantenes «trafikkregler».

– Du er en liten hvit rasist. North Carolina, hva? Dra hjem til North Carolina, dit du kom fra. Vi trenger ikke ditt KKK i Portland, Oregon, sier en av demonstrantene til en av mennene i et klipp, og refererer til registreringsskiltene på mannens bil.

I et annet videoklipp forsøker flere demonstranter å vrake en eldre manns bil, fordi mannen har foretatt en sving venstreekstremistene ikke ønsket. I det mannen prøver å komme seg unna, jager demonstrantene etter bilen. Demonstrantene fortsetter å slå bilen med stokker, mens mannen forsøker å kjøre sin vei.

De anarkistiske tilstandene i byen skaper oppstandelse blant byens befolkning, og mange beordrer nå borgermesteren Ted Wheeler om å gjenoppta kontrollen over byen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon