Mange har tent lys og lagt ned blomster ved et bilde av den drepte TV-reporteren Viktoria Marinova ved Frihetsmonumentet i byen Ruse i Bulgaria. Marinova ble funnet voldtatt og drept på lørdag. Politiet etterforsker om drapet har sammenheng med hennes arbeid som gravejournalist. Foto: Valentina Petrova / AP / NTB scanpix

En mann er pågrepet etter drapet på den bulgarske journalisten Viktoria Marinova. Drapet har trolig ikke sammenheng med hennes jobb, ifølge politiet.

annonse

Bulgarias riksadvokat Sotir Tsatsariv bekreftet onsdag at en 21 år gammel bulgarsk statsborger er pågrepet i Tyskland i forbindelse med drapet og voldtekten av Marinova (30).

– Vi følger nå en europeisk arrestasjonsprosedyre. Tyske myndigheter har pågrepet en mistenkt, de vil så vurdere hvordan dette skal tas videre, sier Tsatsariv.

21-åringen skal tidligere være kjent for politiet i forbindelse med tyveri av skrapmetall.

Han skal søndag ha reist til Tyskland hvor moren hans bor, dagen etter at Marinova ble funnet voldtatt og drept i byen Ruse i Bulgaria.

annonse
annonse
– Ikke sammenheng med jobb

Tsatsariv sier bevisene så langt tyder på at det var et spontant angrep, ikke planlagt.

Innenriksminister MladenA Marinov sier politiet har sikret DNA-bevis på klærne og kroppen til Viktoria Marinova, som ble funnet voldtatt og kvalt lørdag i den nordlige byen Ruse.

Ministeren sier det ikke ser ut til å være noen forbindelse mellom drapet og arbeidet hennes.

Marinova ledet et TV-program som i forrige uke la fram opplysninger om mulig misbruk av EU-midler. Politiet etterforsker om drapet har noe med jobben hennes å gjøre. Ifølge TV-stasjonen TVN, der Marinova var programleder, kjente ikke den pågrepne mannen journalisten.

Løslatt rumener

Tidligere tirsdag ble en rumensk statsborger med ukrainsk opphav pågrepet og varetektsfengslet i forbindelse med drapet. Men senere samme kveld opplyste politiet at mannen vil bli løslatt og siktelsen frafalt.

Bulgarsk påtalemyndighet sier de også vil etterforske påstandene om misbruk av EU-midler som den drepte gravejournalisten var i ferd med å undersøke.

EU-kommisjonen krevde mandag en grundig etterforskning av drapet.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.