Illustrasjonsbilde. REUTERS/Mohammed Salem
annonse

Kongen av Jordan Abdullah II møtte lederen for det israelske arbeiderpartiet Avi Gabbay i Amman mandag for å diskutere den videre utviklingen av fredsavtalen mellom Israel og Palestina, det melder haaretz.

annonse

Gabbay uttrykte sin støtte til to-stats løsningen og sa videre at en slik løsning «vil være den beste måten og skape fred og langsiktig sikkerhet i Israel». Gabby fortalte også Abdullah at han var takknemlig for freden mellom Jordan og Israel, og takket kongen for hans «vedvarende forsøk på å skape stabilitet i regionen».

annonse
Reklame fra Resett butikken

Kong Abdullah II påpekte viktigheten av å «gjenoppta fredsforhandlingene basert på to-stats løsningen, og i samsvar med internasjonal lov og FN resolusjoner». Videre uttrykket kong Abdullah at han ønsket å se gjenopprettelsen av en uavhengig Palestinsk stat basert på 1967 grensene, med Jerusalem som hovedstad.

Abdullah gikk også inn på det som er kjent som «Det Arabiske Freds Initiativet» som er en 10 punkts plan som ble godkjent av den arabiske ligaen i 2002 for å normalisere forholde mellom Israel og deres arabiske naboer, som han kaller malen for fremtidige fredsplaner.

«Det Arabiske Freds Initiativet» har til hensikt å få Israel til å trekke seg tilbake fra alle  territorier som ble okkupert etter seks dagers krigen, som inkluderer Øst-Jerusalem. «Det Arabiske Freds Initiativet» ble avvist av den tidligere israelske statsminsteren Ariel Sharon i 2002.

annonse
annonse

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.