Illustrasjonsfoto: Morten Holm / SCANPIX
annonse
annonse

«Orgelkongen» kalles han, den genierklærte svenske komponisten og musikeren Jonas Karlsson, 48, som i sin blogg «chaosinsweden» forteller om de nye svenske tilstandene der han bor i det lille tettstedet Nälden i Norrland med 900 innbyggere.

Det handler om naboterror på grensen til galskap, systematisk katteplageri, fordi det angivelig er tradisjon å jakte og skade katter i Afrika, og bilbrenning, den muslimske måten å takke for gjestfrihet. Og som ventet – overhodet ingen reaksjon fra svenske myndigheter.

En uke før riksdagsvalget får Jonas nye naboer. De kommer fra Somalia og får tildelt kommunal leilighet vegg i vegg med Jonas leilighet i det gamle stasjonsområdet. Naboforholdet blir øyeblikkelig vanskelig.  Jonas forteller om  et «helvetes bråk» fra  klokken åtte om kvelden til langt på natt. Med de nye naboene fra Somalia blir det heretter umulig å sove om natten.

annonse

Jonas beskriver det som verdensrekord i bråk. Monoton hamring i veggene er fast innslag, som om de bruker hammer. En gang han gikk inn i leiligheten satt alle og slo stener i gulvet i timevis, for å knuse te? De ødelegger jo leiligheten, tenkte Jonas.

Jonas Karlsson: «Første gang jeg opplevde dette, trodde jeg det var en festival som hadde flyttet inn.» Han beskriver det som om du befinner deg på en fotballkamp som etter hvert utvikler et spenningsnivå med høye og ubehagelige lyder. Av og til høres det ut som et zoo, med krangel og desperate skrik, forteller han. Så er det den evige dunkingen, som om de slenger hverandre i veggene. Lydnivået er så høyt at du hører det 50 meter unna boligen. De lager lyder som fra skingrende fløyter som er smertelig for hørselen. «Det er et så helvetes bråk at jeg ikke en gang kan se på tv i stuen lenger», forteller Jonas.

Da skjønte han hvorfor folk i Sverige begynte å klage. Denne gangen stemte han Sverigedemokraterna i riksdagsvalget, nærmest i sjokktilstand. Paradiset som han selv tidligere hadde omtalt stedet som, ble på kort tid forvandlet til et levende helvete.

Samtidig beskrev det kommunale utleiefirmaet det lille  samfunnet som et eksempel på «vellykket integrering». Expressen, Aftonbladet og mediegiganten BBC istemte og formidlet det positive sverigebildet. Her skal nemlig SVT spille inn dokumentaren «Hej Främling!». Noe å glede seg til!

annonse

Samtidig eskalerer konflikten i forhold til den kommunale husverten. Jonas konfronterer sine naboer med problemet, men de forstår ikke et ord svensk. Han har ringt på døren minst 12 ganger, men ingen ting hjelper. Da ringer han til Securitas og i tillegg sender han inn en klage til den kommunale utleieren, som er ansvarlig for å ha plassert naboene i den norrlandske idyllen.

Han har sendt inn  50 klager til utleieren men ingen ting skjer. Bortsett fra at han selv er blitt politianmeldt av utleieren. Han er opplagt en rasist. Han har fortsatt å ringe Securitas et titals ganger, men det tar lang tid før vaktselskapet dukker opp, og det har ingen effekt. Han har ringt politiet en rekke ganger men de ignorerer fullstendig  henvendelsene.

Alt mørkelegges og problemene med bråk er ikke-eksisterende. Jonas irettesettes når han bruker ordet flyktninger, det ordet er nærmest straffbart å benytte  i Sverige, det skal hete «barnefamilier».

Slik tar det nye, muslimske Sverige form.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon