John Glenn Robertsen
Lærer
Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 • 1.3K
 •  
 •  
 •  
 •  

Jeg bruker Bybanen i Bergen til og fra arbeid fordi det har blitt for råflott å betale i dyre dommer grunnet høye bompengesatser. Og som så mange steder i vårt land har yrkespolitikere og miljøfanatikere sørget for at byen mellom de syv stolte fjell får 13 ekstra stasjoner i nyttårsgave. Det gjelder nemlig å være «best i klassen» til å tyne mest mulig ut av nyttetransport og privatbilister.

Undertegnede er ikke blant disse miljøklovnene– de som går i fistel av glede fordi utelivsbransjen har kuttet ut plastsugerør, for da innbille seg at det gjør noen forskjell. Jeg panter flasker for pengenes skyld – og ikke for å være miljøvennlig.

I sommer kom jeg i prat med en ung politiker fra Miljøpartiet De Grønne – ei dame med ringer i ørene og i nesen, og med en tatovering til støtte for Regnskogfondet. Hun mente bestemt at jeg burde kutte ut kjøtt en gang i uka – for miljøet. Ikke et kløyva ord om at det heller kan være sunt for helsa å redusere inntaket av rødt kjøtt.

Jeg er glad mitt land og dets storslåtte natur – og jeg bruker den mer enn en gjennomsnittlig miljø-gnom – som heller sitter på et utested og innbiller seg at de skal redde verden med å drikke Fair Trade-produkter og kle seg i kjipe klær fra Fretex.

Fra litt spøk til revolver; Norsk olje- og gassindustri har endelig fått lys i tunnelen igjen etter flere nedslående år. Mange mistet inntekt, enkelte både hus og hjem. Jeg er takknemlig for den store rikdommen vi har i våre havområder – den må vi fortsette å forvalte på en god måte i mange år fremover. Noe annet ville være fullstendig idiotisk og uansvarlig.

Miljøpartiet De Grønne vil som kjent fase ut petroleumsvirksomheten og erstatte den med?

Det har de til dags dato ikke et seriøst svar på. I sitt partiprogram står det «Oljesatsing er dårlig butikk». Snakk om å leve i en egen boble av vrangforestillinger.

Jeg hadde meg et flere dagers opphold på Haukeland sykehus i fjor. Topp behandling og service i alle ledd. Det kostet meg 300,- i medisin-egenandel. Mon tro om ikke det hadde blitt en helt annet pris hadde det ikke vært for vårt sorte gull – som alle regjeringer har styrt på en god måte (Oljefondet for eksempel – helt unikt i verden).

For å sitere Senterparti-leder, gladlaksen Trygve Slagsvold Vedum: «Det er uaktuelt å sitte i regjering med MDG. Det er et parti som sliter med å ta vanlige menneskers liv på alvor».

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.3K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]