Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse

Jeg bruker Bybanen i Bergen til og fra arbeid fordi det har blitt for råflott å betale i dyre dommer grunnet høye bompengesatser. Og som så mange steder i vårt land har yrkespolitikere og miljøfanatikere sørget for at byen mellom de syv stolte fjell får 13 ekstra stasjoner i nyttårsgave. Det gjelder nemlig å være «best i klassen» til å tyne mest mulig ut av nyttetransport og privatbilister.

annonse

Undertegnede er ikke blant disse miljøklovnene– de som går i fistel av glede fordi utelivsbransjen har kuttet ut plastsugerør, for da innbille seg at det gjør noen forskjell. Jeg panter flasker for pengenes skyld – og ikke for å være miljøvennlig.

annonse
Reklame fra Resett butikken

I sommer kom jeg i prat med en ung politiker fra Miljøpartiet De Grønne – ei dame med ringer i ørene og i nesen, og med en tatovering til støtte for Regnskogfondet. Hun mente bestemt at jeg burde kutte ut kjøtt en gang i uka – for miljøet. Ikke et kløyva ord om at det heller kan være sunt for helsa å redusere inntaket av rødt kjøtt.

Jeg er glad mitt land og dets storslåtte natur – og jeg bruker den mer enn en gjennomsnittlig miljø-gnom – som heller sitter på et utested og innbiller seg at de skal redde verden med å drikke Fair Trade-produkter og kle seg i kjipe klær fra Fretex.

annonse
Reklame

Fra litt spøk til revolver; Norsk olje- og gassindustri har endelig fått lys i tunnelen igjen etter flere nedslående år. Mange mistet inntekt, enkelte både hus og hjem. Jeg er takknemlig for den store rikdommen vi har i våre havområder – den må vi fortsette å forvalte på en god måte i mange år fremover. Noe annet ville være fullstendig idiotisk og uansvarlig.

Miljøpartiet De Grønne vil som kjent fase ut petroleumsvirksomheten og erstatte den med?

Det har de til dags dato ikke et seriøst svar på. I sitt partiprogram står det «Oljesatsing er dårlig butikk». Snakk om å leve i en egen boble av vrangforestillinger.

Jeg hadde meg et flere dagers opphold på Haukeland sykehus i fjor. Topp behandling og service i alle ledd. Det kostet meg 300,- i medisin-egenandel. Mon tro om ikke det hadde blitt en helt annet pris hadde det ikke vært for vårt sorte gull – som alle regjeringer har styrt på en god måte (Oljefondet for eksempel – helt unikt i verden).

For å sitere Senterparti-leder, gladlaksen Trygve Slagsvold Vedum: «Det er uaktuelt å sitte i regjering med MDG. Det er et parti som sliter med å ta vanlige menneskers liv på alvor».

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.