FrPs nestleder Sylvi Listhaug. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Når hjernene bak et gigantbudsjett på milliarder tror at et kutt på 500 000 (til HRS) kan balansere noe som helst, har sikringen gått. Hva er poenget med å kutte støtten til en helt unik tenketank? En base av artikler og dokumentert informasjon man må argumentere mot om man er uenig. Hva forsøker regjeringen å markere med den smålige degraderingen av arbeidet til HRS?

Hvis det er avstand til Hege Storhaug de vil markere, så er det alt for lite for de som er redd henne. For de som er uenig med Storhaugs konklusjoner, men som ser at det er den eneste statsstøttede stemmen som går motstrøms i islam- og innvandringsdebatten, må det virke underlig at det kuttes 30 prosent av HRS’ budsjett, mens det samtidig gis over 30 millioner til andre organisasjoner som tenker annerledes enn HRS om innvandring og integrering. For de som virkelig har lest mye på rights.no, og forstått verdien av det de har lagt ned av menneskerettighetsarbeid, fremstår regjeringens lille detalj i budsjettet som en voldsom provokasjon.

Slike provokasjoner gjør at velgere kan gi opp et parti de har stemt på flere ganger. Men hvor skal de gå? Avmakten mot en regjering som ikke bryr seg om hva folk tenker er stor, men er ikke samlet i noe. Kanskje bare i kommentarfeltet på Rights, Resett og Document. Demokratiet er så indirekte at man får fnatt helt ute i de fingertuppene som om og om igjen har stemt. Blitt lurt. For FrP kan ikke fronte pinlige detaljer i dette budsjettet og forvente at det ikke blir et opprør. Tror de folk er dumme og blinde? En halv million virker mer enn regjeringen kan forstå i stortingets labyrint.

annonse

Men det norske folket er tregt. Gjør lite ut av seg i verden. Er høflige og avventende i offisielle sammenhenger. Kanskje ikke diplomater, men står ofte med hua i hånden. Tror på at vi er en korrupsjonsfri stat med et fungerende demokrati. Betaler lisensen. Er fornøyd. Eller? At NRK-lisensen øker med 61 kroner er mest delte sak på sosiale medier i mandag. Fordi vi er gjerrige?

Ta ballen, Sylvi

Sylvi har i sakens anledning klokelig tatt til motmæle mot egen regjering. En utfordring til den smørblide Jensen. Ja, hun var smørblid i budsjettfremleggelsen. Før kunne Per Sandberg snakke fra levra og tilfredsstille grasrota av FrP-velgere. Med Sylvi som nestleder skjer nå det samme. Er det bevisst spill fra partiet? Eller spiller Sylvi solo på Facebook igjen? Man mente alltid det før, at Per sa det partiet egentlig mente, mens de andre smilte og løy for pressen. Men det er en ting Sylvi har som Per ikke hadde: Ambisjoner om å lede Norge.

annonse

Nå må du skyte, Sylvi! Vi er drittlei Siv og Wara. 50 millioner til et politi som ikke får lov til å være politi er bortkastete penger. Senest i dag steg jeg av bussen bare for å se en gjeng som var samlet. Jeg observerte. Etter å ha pisket hverandre med belter og truet med å banke en fjorten-femtenåring, klikket det for en som da kastet en sten på en vilkårlig bil. Ruten knuste. Så stakk han. Er dette «våre gutter»? Det er ungdom som ikke klarer å finne seg til rette i et samfunn der man ikke skal uttrykke seg med kniver og halvmeterlange skrutrekkere på innsiden av jakken. I et land der gjeng- og klanmentalitet er et stadium som er tilbakelagt må vi likevel donere over 30 millioner i integreringspenger, årlig, for at utviklingen skal bli verre. Litt som u-hjelp. Noen blir rike. De som trenger pengene får minst.

Det er foreldrenes feil. Det er de som ikke har oppdratt dem. Det er ikke skolens og samfunnets feil. I Norge har de alle muligheter. Men de griper dem ikke. Hvorfor de ikke oppdrar dem? Man kan undres, men gutter er jo gutter, ikke sant?

Det er Sylvi som må skyte. Det er ingen annen i Norge med autoritet og troverdighet som har et så bredt nedslagsfelt. Så elendig som Siv valter og skalter med arven fra Carl om dagen så ønsker jeg det velkommen! Jeg er takknemlig for at Siv har vist at også et oppviglerparti kan styre. Men det får være måte på! Så godt er ikke kamelkjøtt! Du har et vindu nå, Sylvi. Du må stå på egne ben. Kan du det i FrP?

Siv og BFF-ene

Men enn så lenge sitter ikke Sylvi i regjering. Hva er det regjeringen vil oppnå med å degradere HRS? En langsom nedleggelse? Vet de ikke at folk donerer mer penger når man blir sint? Sint langt inne i magen. Det hadde vært «bedre» for regjeringen å dusje litt penger på HRS, beholdt den lille makten det hadde gitt dem over HRS. Hvis ikke 32 millioner i integreringspenger til organisasjoner som er uenig med HRS kan komme opp med bedre argumenter enn HRS, så har de uansett ingen god sak.

Hadde regjeringen vært «smart», så hadde de innvilget litt mer til HRS. For eksempel 2.5 %. Da kunne de ha argumentert med at siden det er så mange som til sammen får over 20 ganger så mye i støtte som HRS, så kan det være interessant å høre de (eneste) motargumentene som kommer med lønnslipp fra staten. Vi lever da tross alt ikke i en totalitær stat, gjør vi? Slik kunne de ha kneblet opposisjonens krav om at HRS skulle få null, og den påfølgende (selvsagte) kritikken av bevilgningen fra Stanghelle og hans disipler. I stedet legger de igjen ballen for åpnet mål til alle som vil kritisere restriksjoner på ytringsfriheten.

At KrF og Venstre skal bli oppvartet er åpenbart. De har kanskje 7 prosent reell oppslutning i folket, er i aller beste fall en femtedel av Høyre og FrP, men klarer å få de styringskåte i H og FrP til å kaste løfter og dyre gaver etter seg. Sirener. De lokker og lokker, men vil egentlig bare ha menneskeligheten din. Selv er de hule. Vingler hit og dit, uten tyngde.

Hvordan har de mage til det? Hvordan våger de? Er de like selvoppslukte som den gjengen som ender opp med å kaste en sten på en bil, så stikke av? Shit! Nå opplever vi redsel, vi løper. Men hva opplever bileieren?

annonse

Hva opplever Norge? I hvert fall ikke at regjeringen tar den stemmende befolkningen på alvor. Kommer befolkningen til å vende seg bort? Hvor skal de vende seg hen? Eller er det bare en «liten» gjeng på rights.no, resett.no og document.no som er irriterte? Er det greit for majoriteten?

Jeg frykter det siste, og at neste valg vil ligne det siste.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon