Tysklands president Frank-Walter Steinmeier (t.v.) misliker måten Tyskland blir fremstilt på i internasjonal presse. Landet er mye mer normalt enn det kan se ut som, mener han. Her er han sammen med Finlands statsminister Juha Sipila under et besøk i Finland i september. Foto: Antti Aimo-Koivisto / AP / NTB scanpix
annonse

Tysklands president Frank-Walter Steinmeier kritiserer internasjonale medier for å gi et misvisende bilde av Tyskland og resten av Europa.

– Det finnes en normalitet som vi faktisk ikke engang snakker med hverandre om, sa Steinmeier da han onsdag deltok i en debatt på bokmessen i Frankfurt.

Steinmeier mener at Tyskland ofte blir fremstilt som et land der høyreorienterte krefter forsøker å ødelegge demokratiet.

annonse

– Det finnes en ny fascinasjon for det autoritære, men offentligheten må ikke glemme at hundretusener av mennesker gjør en lite oppsiktsvekkende jobb hver eneste dag for at landet skal bli godt å bo i, sa Steinmeier.

Bokmessen i Frankfurt er verdens største. I år har den rundt 7.000 utstillere fra 110 land.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.