Den pensjonerte stjernesprinteren og fotballelskeren Usain Bolt trente i sommer med eliteserielaget Strømsgodset. Nå håper han på kontrakt med australske Central Coast Mariners. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Usain Bolt sier fredagens treningskamp med Central Coast Mariners kan avgjøre han får kontrakt som profesjonell fotballspiller i klubben.

Verdens raskeste mann, med åtte OL-gull og 11 VM-gull på samvittigheten, forventes å starte kampen for Mariners mot nivå to-laget MacArthur South West United.

– Det kommer til å bli en stor kamp. Jeg tror den vil avgjøre hva klubben tenker om min videre karriere, sier Bolt, ifølge nyhetsbyrået AP.

annonse

Bolt, som har verdensrekorden på 100- og 200-meter, har pensjonert seg fra livet som friidrettsutøver og har lyst til å prøve seg som profesjonell fotballspiller. I sommer trente han blant annet med eliteserielaget Strømsgodset i Drammen for å komme i form.

32-åringen ble brukt som kantspiller i sin første treningskamp i august, men Bolt hinter om at han skal spille i en annen posisjon i fredagens kamp på Sydneys Campbelltown Stadium.

– Treneren har sagt at han vil bruke meg mer som spiss, sier Bolt som legger til at han så langt ikke har spilt kamper med førstelaget.

– Det skal være med noen førstelagsspillere med til fredag. Så da får jeg annerledes hjelp på banen, bedre hjelp. Treneren har sagt at jeg bare må holde meg fokusert og pushe meg selv, og ta sjansene når de kommer.

Etter å ha startet jobben med å bli profesjonell fotballspiller etter friidrettskarrieren sier jamaicaneren at han er fornøyd med egen utvikling som fotballspiller.

– Jeg kan si at jeg har blitt bedre, men man vet ikke på hvilket nivå man er før man har spilt en ordentlig kamp.

annonse

I september sa Mariners-trener Mike Mulvey at han godt kunne vente til januar med å ta en endelig beslutning om Bolts framtid i klubben, men både han og klubben håper at Bolt skal vise seg som A-ligamateriale.

Central Coast Mariners sesongåpner Australsk A-liga 21. oktober borte mot Brisbane Roar.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.