Al Gore. (Photo by Money SHARMA / AFP)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Tidligere fredsprisvinner og visepresident i USA, Al Gore, kommer til Oslo i desember som hovedtaler under årets Nobel Peace Prize Forum.

Gore skal holde talen 11. desember i Universitetets aula i Oslo, dagen etter at årets fredspris tildeles den kongolesiske legen Denis Mukwege og irakiske Nadia Murad.

Temaet under årets fredsprisforum er hvordan klimakrisen skal løses, og noen av verdens ledende forskere og klimaeksperter vil være til stede. Målet er å involvere publikum i kampen mot en av de største truslene mot fred og utvikling i verden i dag.

Al Gore ble sammen med FNs klimapanel (IPCC) tildelt fredsprisen i 2007. Samme dag som vinnerne av årets fredspris ble kunngjort, leverte FNs klimapanel en rapport som viser hvordan en global temperaturøkning på 2 grader vil få katastrofale konsekvenser sammenlignet med en økning på 1,5 grader. Forskjellen vil kunne bety at havnivået stiger 10 centimeter, stor issmelting i Arktis og at 99 prosent av jordens korallrev dør.

– Rapporten FNs klimapanel nylig publiserte, er urovekkende lesning. Dette viser at det er altfor tidlig å avblåse klimakrisen. Jeg håper at årets forum vil bidra til å belyse hva som må til for å reversere en urovekkende utvikling, sier direktør Olav Njølstad ved Det Norske Nobelinstitutt.

Forumet understreker videre at det ikke kan understrekes nok at det haster med raske og altomfattende tiltak for å løse problemene.

– Det er viktigere enn noen gang å fortsette dialogen for å finne løsninger på klimakrisen, skriver forumet i en pressemelding.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]