Baronesse Sayeeda Warsi taler til Tory-partiets landsmøte i 2010. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL
annonse

Baronesse Sayeeda Warsi sitter i Overhuset i det britiske parlamentet. I en tale til sine medrepresentanter sa hun at Storbritannia ikke må bli et land som straffer folk for tankene de har, og at muslimer som uttrykker ekstreme standpunkter må tilgis.

Warsi, som kommer fra det konservative Tory-partiet, har stadig krevd at myndighetene slår hardt ned på «islamofobi», og sa i fjor at man burde utrede eventuelle sanksjoner for såkalt «anti-muslimsk» hat i aviser. Tirsdag forsvarte hun imidlertid muslimer som kan ha sagt hatefulle ting om homofile, kvinner og andre minoriteter, under en debatt i Overhuset om ny terrorlovgivning.

Hun fordømte myndighetenes anti-radikaliseringsagenda Prevent, som hun mener har gjort muslimer til statens fiender, snarere enn å engasjere dem. Videre mente Warsi at britiske myndigheter har påbegynt en politikk som ekskluderer muslimer, og at dette begynte allerede med forrige Labour-regjering.

annonse

Warsi mener at den angivelige ekskluderingen av «et flertall muslimske organisasjoner og aktivister» må avsluttes, og at mange som blir ansett for å være ekstreme må tilgis.

Muslimer som har fremmet ekstreme synspunkter hva gjelder politikk, syn på tro, kvinner og homofile, er blitt behandlet for strengt, mener baronessen.

– Vi må ikke bli et land som straffeforfølger tanker, sa Warsi.

Hun er bekymret for at den nye lovgivningen går lenger enn å slå ned på faktisk terrorisme, og at også holdninger vil bli sanksjonert i negativ retning. Den nye lovgivningen vil blant annet gjøre det ulovlig å se materiale på internett som «sannsynligvis kan være brukbart for en person som begår eller forbereder en terrorhandling».

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]