Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Politiet har sendt ut 3.842 utlendinger med tvang i løpet av årets ni første måneder. I september ble 466 personer uttransportert fra Norge.

Antallet tvangsutsendelser er dermed 8 prosent lavere enn til samme til i fjor, viser statistikken fra Politiets utlendingsenhet (PU). Da hadde 4.176 personer blitt sendt ut av landet.

Blant de 3.842 uttransporterte var 3.033 i kategorien bort- og utviste, 437 hadde fått avslag på asyl, og 372 ble returnert ifølge Dublin-avtalen eller til et trygt tredjeland. Dette er saker hvor personer har søkt asyl i Norge, men hvor det allerede foreligger en oppholdstillatelse (flyktningstatus eller annen form for tillatelse) i et annet land som regnes som trygt.

Av de 466 uttransporterte i september var 144 personer ilagt en eller flere straffereaksjoner, noe som tilsvarer nærmere 31 prosent av alle uttransporteringene i september. Av de straffede var 17 prosent fra Polen, 14 prosent fra Romania og 9 prosent fra Litauen.

I alt 25 mindreårige ble uttransportert i september. Samtlige dro sammen med foresatt eller et nært familiemedlem, opplyser PU.

Statistikken fra PU omfatter ikke assistert (frivillig) retur, som utføres av Utlendingsdirektoratet.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]