Kong Harald og dronning Sonja ankom torsdag ettermiddag ørkenbyen Dunhuang i Kinas Gansu-provins. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse

Kong Harald og dronning Sonja har landet i byen Dunhuang i Gobi-ørkenen i Kina og er klar for et åtte dager langt statsbesøk i Midtens rike.

annonse

Flyet med det kongelige følge landet klokka 16 lokal tid – rundt klokka 10 norsk tid.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Bakgrunnen for ankomsten var spektakulær: kongeparet steg ut av flyet med karakteristiske fjell og ørkenlandskap bak seg.

De så både opplagte og blide ut, og ble blant annet tatt imot av viseguvernøren i Gansu provinsen og Norges ambassadør til Kina, samt lokale blomsterpiker.

annonse
Reklame

En av attraksjonene som skal besøkes i Dunhuang er Mogao-grottene, som er spekket med flere hundre år gamle hulemalerier. Dronningen uttrykte et spesielt ønske om å besøke grottene, som huser kanskje verdens mest omfattende samling av buddhistisk kunst.

En rekordstor næringslivsdelegasjon er med under turen, som også inkluderer samtaler med president Xi Jinping i Beijing og næringslivsseminarer i Shanghai.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.