Organisasjonen har bidratt med nødhjelp på den kontroversielle flyktningøya siden november 2017, og reagerer kraftig på Naurus regjerings plutselige beslutning om å utelukke deres nødhjelp.
Båtflyktninger som ankommer Australia, har siden 2013 blitt sendt til den lille øya, hvor lever det 13.000 mennesker, inkludert flyktninger og asylsøkere.
Fredag i forrige uke vedtok Naurus regjering å bortvise alle Leger Uten Grensers nødhjelpsarbeidere fra Nauru, til tross for at menneskene der sårt trenger all hjelp de kan få.
Onsdag forlot de siste nødhjelpsarbeiderne fra Leger Uten Grenser øya. Det fikk hjemvendte leger og sykepleiere til å slå alarm om en «mere enn desperat» situasjon for asylsøkerne der.
Leger Uten Grenser skriver i en pressemelding torsdag at de sterkt oppfordrer den australske regjeringen til å evakuere samtlige personer fra flyktningleieren.
Uten tilgang til nødhjelp mister mange av flyktningene alt håp, ifølge MSF. Usikkerheten på øya har medført en forverring av deres mentale helse.
MSF har behandlet 78 pasienter som har forsøkt å begå selvmord, har selvmordstanker eller skader seg selv på Nauru. Mange barn lider av traumer og sliter med å spise, drikke og prate.
Det er «intet humanitært ved å redde mennesker fra havet, for å etterlate dem i et friluftsfengsel», lyder kritikken fra organisasjonen.
– Å skille familier og holde menn, kvinner og barn på en fjern øy på ubestemt tid, uten håp om beskyttelse og medisinsk hjelp, er ondt og umenneskelig, sier Leger Uten Grensers direktør i Australia, Paul McPhun.
Han mener den australske regjeringens asylpolitikk har knust flyktningenes håp og skadd deres mentale helse.
Ifølge den australske innenriksministeren Peter Dutton har Leger Uten Grenser kun hatt til oppgave å hjelpe lokalbefolkningen på Nauru. Det avviser imidlertid organisasjonen.
Naurus regjering har ikke kommentert saken.
(©NTB)