Illustrasjonsbilde. Stortinget. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Denne uken har statsbudsjettet kommet. Mange er skuffet over at Frp har gått med på å ta imot flere kvoteflyktninger og å kutte i støtten til HRS. Hvorfor har Frp godtatt dette?

Frp sitter i en mindretallsregjering. I denne mindretallsregjeringen representerer Frp kun 16% av velgerne. Vi har parlamentarisme i Norge. Parlamentarisme betyr at man må ha flertall på Stortinget for å få gjennomslag for sine saker. Det betyr at Frp som alle andre partier er nødt til å forhandle. Å forhandle betyr at man er nødt til å gi for å få noe.

Hva har Frp fått? Det er forslått redusert personbeskatning fra 23% ti 22%. Taket på eiendomsskatten blir redusert fra 7 til 5 promille. Samlet betyr dette at du faktisk får beholde mer av pengene du tjener.

annonse

Selskapsskatten har blitt redusert fra 28% til 23% i Frps regjeringstid, nå er den foreslått redusert til 22%. Hvorfor er dette viktig? Fordi det fremmer investeringsviljen som igjen bidrar til vekst i næringslivet. Vekst i næringslivet er nødvendig fordi vi trenger flere arbeidsplasser. Uten arbeidsplasser stopper velferden vår. Den blir sakte smuldret bort. Det ønsker ingen av oss.

Det er satt av 50 millioner til bekjempelse av ungdomskriminalitet. Det er satt av 10 millioner til å avsløre juks og falsk ID i utlendingssaker. Politiet og forsvaret er styrket. Det betyr et tryggere samfunn. Arbeidet mot marinforsøpling intensiveres og eldreomsorgen styrkes ved at det innføres et nasjonalt eldreombud.

Og hva har Frp måttet gi? Frp har måttet godta en reduksjon av støtten til HRS, men HRS får fortsatt 1.335.000 kroner i støtte. Reduksjonen er på 500 000 kroner. Frp har måttet godta en økning av antall kvoteflyktninger til 3000. Andre partier går for å ta imot 10 000+. Norge har en internasjonal forpliktelse til å ta imot mennesker som flykter fra krig og forfølgelse. Dette kommer vi ikke unna. Kvoteflyktninger er flyktninger som vi henter hit etter at de har blitt intervjuet og bakgrunnssjekket. Dette er mennesker som vi derfor vet har reell krav på beskyttelse samtidig som det er de mest sårbare menneskene, ofte barnefamilier.

annonse

Hva er alternativet for velgerne? Stemme på parti som ønsker 10000+ flyktninger årlig? Stemme på parti som lover 28 milliarder+ i økning i skatter?   Hva er alternativet for Frp? Være i regjering og få til noe eller Ikke være i regjering og ikke få til noe?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon