Utviklingsminister Nikolai Astrup (H) har undertegnet en avtale om å gi 450 millioner kroner i bistand til utvikling i Somalia. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
Del saken
 • 169
 •  
 •  
 •  
 •  

Norge skal bidra med 450 millioner kroner til Verdensbankens flergiverfond for Somalia de neste tre årene

Utviklingsminister Nikolai Astrup (H) undertegnet avtalen om dette under Verdensbankens årsmøte på Bali. Formålet med fondet er å bidra til økte skatteinntekter, bedre finansforvaltning og grunnleggende tjenester til befolkningen i Somalia.

– Selv om sikkerhetssituasjonen er blitt bedre, er Somalia fortsatt i en sårbar situasjon. Forholdet mellom føderalregjeringen og delstatene er krevende. Det internasjonale samfunnet må derfor bidra til økt stabilitet og tillit. En bedret sikkerhetssituasjon og grunnleggende tjenester til befolkningen er sentrale elementer i dette arbeidet, sier Astrup.

I perioden 2015 til 2017 bidro Norge med 212 millioner kroner til Verdensbankens flergiverfond for Somalia. Ifølge regjeringen har erfaringene vært gode, og fondet har gitt resultater.

– Det har bidratt til økt stabilitet og utvikling i Somalia. Vi er også svært fornøyd med samarbeidet med Verdensbanken, som bidrar med kreative og fremtidsrettede løsninger på krevende utfordringer, sier Astrup.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 169
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]