Oslo-biskop Kari Veiteberg støtter årets Operasjons Dagsverk. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse

Biskop Kari Veiteberg ber Den norske kirke la ungdom jobbe for seg under operasjon dagsverk, stikk i strid med boikotten andre aktører oppfordrer til.

– Jeg vil oppfordre menigheter i Den norske kirke til å melde seg som arbeidsgivere på OD-dagen 1. november. Jeg vil også oppfordre alle våre medlemmer, både foreldre og elever, til å slutte opp om OD og dermed gi viktig støtte til palestinsk ungdom, skriver Veiteberg i et leserinnlegg i Vårt Land.

Operasjon dagsverk er Norges største solidaritetsaksjon der ungdom i ungdoms- og videre­gående skoler i hele Norge jobber én dag og gir lønna til ungdom som trenger det. Inntektene fra årets OD-aksjon går til KFUK-KFUM Globals arbeid for traumebehandling og utdanning av palestinsk ungdom, og aksjonen har skapt kontrovers. Blant dem som har oppfordret til boikott er Det mosaiske trossamfunn og organisasjonen Med Israel for fred (MIFF).

annonse

Oslo-biskopen føler det altså annerledes. Hun får støtte fra generalsekretær i Mellomkirkelig råd, Berit Hagen Agøy.

– Det handler om å hjelpe palestinsk ungdom som vokser opp under okkupasjon, sier Agøy.

Rabbiner i Det mosaiske trossamfunn i Norge, Joav Melchior, sier han har «blitt vant til Den norske kirke, representert av Mellomkirkelig råd, sitt ståsted i Israel-Palestina-konflikten».

– Den norske kirke sier de jobber for en bredere forståelse av konflikten, og for fred, men handler på stikk motsatt måte, sier han.

(©NTB)

[email protected]

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]