Paven velsigner barn. Pixabay. Foto: 706341
annonse

Den katolske kirke har i en årrekke vært rammet av en rekke skandaler, særlig alle sakene med seksuelt misbruk av barn. Dette har foregått over lang tid i flere land, nylig i Tyskland, USA og Chile.

annonse

Samtidig er det en økende polarisering mellom konservative og liberale innad i kirken. Paven er overbevist om at det er Satan som har skylden for krisene med seksuelt misbruk og splittelse innad, og har derfor bedt katolikker verden over om å fremsi en spesiell bønn hver dag i oktober. På den måten håper paven å slå tilbake fremstøtene fra Satan, ifølge Reuters.

annonse
Reklame fra Resett butikken

– Kirken må reddes fra angrepene fra den onde (…) og samtidig bli enda mer bevisste sin skyld, sine feilgrep og misbruk før og nå, uttalte pave Francis 29. september.

Siden han ble valgt i 2013 har Francis gjort det klart at han tror djevelen er virkelig:

annonse
Reklame

– Vi må ikke tenke på djevelen som en myte (…) Dette feilgrepet kan få oss til å være uforsiktige og føre til at vår sårbarhet øker.

Erkebiskop Viganò (tidligere Vatikanets ambassadør i Washington DC) rettet i august en 11-siders bredside mot paven og en rekke andre høytstående personer i den katolske kirke.

Han anklaget Francis for å ha visst om de seksuelle overgrepene i USA uten å gjøre noe med det. Viganò konkluderer med at hans tidligere sjef har utpekt han som en djevel i forkledning, og «sammenlignet meg med (…) Satan, som sprer skandaler og splittelse i kirken, uten å nevne meg ved navn».

Han blir kraftig imøtegått av andre i Vatikanet som støtter pave Francis.

Francis er så overbevist om at Satan har skyld i alle problemene kirken står overfor, at han har søkt hjelp hos St. Michael – selveste erkeengelen. 

Den spesielle bønnen paven ønsker resitert verden over starter slik:

St. Michael, erkeengelen, beskytt oss i kampen. Vær vårt forsvar mot djevelens ondskap og feller. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.