Paven velsigner barn. Pixabay. Foto: 706341
Del saken
 • 94
 •  
 •  
 •  
 •  

Den katolske kirke har i en årrekke vært rammet av en rekke skandaler, særlig alle sakene med seksuelt misbruk av barn. Dette har foregått over lang tid i flere land, nylig i Tyskland, USA og Chile.

Samtidig er det en økende polarisering mellom konservative og liberale innad i kirken. Paven er overbevist om at det er Satan som har skylden for krisene med seksuelt misbruk og splittelse innad, og har derfor bedt katolikker verden over om å fremsi en spesiell bønn hver dag i oktober. På den måten håper paven å slå tilbake fremstøtene fra Satan, ifølge Reuters.

– Kirken må reddes fra angrepene fra den onde (…) og samtidig bli enda mer bevisste sin skyld, sine feilgrep og misbruk før og nå, uttalte pave Francis 29. september.

Siden han ble valgt i 2013 har Francis gjort det klart at han tror djevelen er virkelig:

– Vi må ikke tenke på djevelen som en myte (…) Dette feilgrepet kan få oss til å være uforsiktige og føre til at vår sårbarhet øker.

Erkebiskop Viganò (tidligere Vatikanets ambassadør i Washington DC) rettet i august en 11-siders bredside mot paven og en rekke andre høytstående personer i den katolske kirke.

Han anklaget Francis for å ha visst om de seksuelle overgrepene i USA uten å gjøre noe med det. Viganò konkluderer med at hans tidligere sjef har utpekt han som en djevel i forkledning, og «sammenlignet meg med (…) Satan, som sprer skandaler og splittelse i kirken, uten å nevne meg ved navn».

Han blir kraftig imøtegått av andre i Vatikanet som støtter pave Francis.

Francis er så overbevist om at Satan har skyld i alle problemene kirken står overfor, at han har søkt hjelp hos St. Michael – selveste erkeengelen. 

Den spesielle bønnen paven ønsker resitert verden over starter slik:

St. Michael, erkeengelen, beskytt oss i kampen. Vær vårt forsvar mot djevelens ondskap og feller. 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 94
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]