Illustrasjonsbilde. Foto: Michael Sohn / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Lokalene til konservative CSU i München er blitt tilgriset med falsk blod i forkant av valget i Bayern. Politiet aksjonerte mot AfD-medlemmer etter hendelsen.

Ordene «Merkels døde» var skrevet på fasaden til erkekonservative CSUs lokaler, som også var tilgriset med noe som lignet blodsøl. I etterkant av hendelsen aksjonerte politiet mot seks medlemmer av ungdomspartiet til høyrepopulistiske Alternativ for Tyskland (AfD).

CSU er det bayerske søsterpartiet til statsminister Angela Merkels kristenkonservative CDU. AfD knytter partiet til Merkels innvandringspolitikk, og enkelte mener statsministeren dermed er ansvarlig for drap på tyskere begått av asylsøkere.

annonse

Særlig har et knivdrap i byen Chemnitz nord for Bayern skapt reaksjoner, og flere store demonstrasjoner er blitt arrangert av innvandringsmotstandere.

Blant dem som er mistenkt for tilgrisingen, er Rafael Hauptmann, som er AfD-kandidat til delstatsforsamlingen. AfDs ungdomsparti, som er mistenkt for å ha vært med, kaller politiaksjonen en skandale og beskylder CSU for å misbruke makt.

Valget i Bayern finner sted søndag, og meningsmålingene tyder på at CSU er sterkt svekket. Partiet har styrt i Bayern i over 70 år, men utfordres nå av både høyrepopulistiske Alternativ for Tyskland (AfD) og De grønne.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon