Hans Olav Syversen (KrF) (nummer to fra høyre) ledet finanskomiteen på Stortinget og forhandlet fram budsjettforlik med den daværende Høyre-Frp-regjeringen og de daværende samarbeidspartiene Venstre og KrF, her representert med (fra venstre) Hans Andreas Limi (Frp), Terje Breivik (V) og Svein Flåtten (H). Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 • 49
 •  
 •  
 •  
 •  

Tidligere parlamentarisk leder og finanspolitisk talsmann for KrF, Hans Olav Syversen, advarer partiet mot å kaste Erna Solberg (H) som statsminister.

Avstanden i grunnsynet på samfunnet er for stor mellom KrF og Ap, mener Syversen. KrF snakker om et velferdssamfunn, mens Arbeiderpartiet snakker om velferdsstaten, resonnerer han overfor Dagens Næringsliv.

I tillegg må en regjering med Ap, KrF og Senterpartiet søke støtte fra SV – noe som ifølge Syversen gir store utfordringer.

– De fleste jeg treffer skjønner ikke hvorfor Solberg fortjener å kastes nå, sier Syversen.

Etter 12 år som stortingsrepresentant mistet Syversen plassen i fjor.

Et ekstraordinært landsmøte i KrF skal fredag 2. november avgjøre KrFs veivalg. Partileder Knut Arild Hareide ønsker å ta partiet inn i regjering med Ap og Sp, nestlederne vil prøve med Høyre, Frp og Venstre. Syversen sier til avisen at nestledernes linje er den minst dramatiske.

– Hvis KrF da ikke er komfortable med det vi oppnår av politisk gjennomslag, kan vi gå tilbake til dagens situasjon, men forhåpentlig med klarere prioriteringer om hva si skal få ut av vippeposisjonen, sier han.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 49
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]