Pastor Andrew Brunson ved sin bolig i Izmir i Tyrkia tidligere i år. Foto: Emre Tazegul / AP / NTB scanpix
annonse

En domstol i Tyrkia har opphevet husarresten og reiseforbudet for pastoren Andrew Brunson. Saken har skapt store problemer i forholdet mellom Tyrkia og USA.

annonse

I retten i byen Aliaga fredag ba aktor om at amerikaneren måtte dømmes til opptil ti års fengsel for medlemskap i en terrorgruppe.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Men påtalemyndigheten foreslo også at Brunson fra nå av bør få slippe husarrest. Også reiseforbudet hans ble foreslått opphevet.

Kort tid etter ble det klart at domstolen fulgte anbefalingen. Dommen ble på over tre års fengsel – men både husarresten og reiseforbudet oppheves. Dermed kan pastoren trolig reise tilbake til USA umiddelbart.

annonse
Reklame

Fengslingen av Brunson har skapt store problemer i forholdet mellom de to NATO-allierte landene Tyrkia og USA. Regjeringen til president Donald Trump har innført sanksjoner mot flere tyrkiske ministre og økt tollbarrierene mellom landene.

Regjeringen i Tyrkia ha svart med samme mynt. Sanksjonene har imidlertid bidratt til å forverre de store problemene i tyrkisk økonomi.

Brunson ble pågrepet høsten 2016 og anklages for å ha hatt kontakt med den forbudte kurdiske organisasjonen PKK og Gülen-bevegelsen. Begge er stemplet som terrororganisasjoner i Tyrkia.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.