Illustrasjonsbilde. REUTERS/Alkis Konstantinidis

Lokalbefolkningen reagerer med sinne etter at et Hellige Kors ble ødelagt av ukjente vandaler på den greske øya Lesvos, skriver Greek Reporter.

annonse

Symbolet for ortodoksi ble reist av en religiøs gruppe i september på den klippete kysten av Apelli, under det symbolske slottet av Lesvos ‘hovedstad Mytilene, skriver avisen. Noen lokale grupper motsatte seg installasjonen av korset. De hevdet at det var støtende mot innvandrere som ikke er kristne.

En frivillig organisasjon som heter «Bevegelse for sameksistens og kommunikasjon i Egeerhavet» sa at det var upassende å sette opp et kristent symbol «som et verktøy for aspirerende korsfarere.» Den hevdet også at korset ble plassert der for å hindre at innvandrere svømte dit.

Et par dager senere ble korset funnet ødelagt.

«Hvorfor sjenerer symbolet til ortodoksi dem,» spør en lokal innbygger, som beklager at det er ødelagt. En annen sier at synderne brøt korset med hat. «Korset var laget av sement … Noen gikk over med en slegge. Det var hat,» sier han.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.