Illustrasjonsbilde. REUTERS/Alkis Konstantinidis
annonse
annonse

Lokalbefolkningen reagerer med sinne etter at et Hellige Kors ble ødelagt av ukjente vandaler på den greske øya Lesvos, skriver Greek Reporter.

Symbolet for ortodoksi ble reist av en religiøs gruppe i september på den klippete kysten av Apelli, under det symbolske slottet av Lesvos ‘hovedstad Mytilene, skriver avisen. Noen lokale grupper motsatte seg installasjonen av korset. De hevdet at det var støtende mot innvandrere som ikke er kristne.

En frivillig organisasjon som heter «Bevegelse for sameksistens og kommunikasjon i Egeerhavet» sa at det var upassende å sette opp et kristent symbol «som et verktøy for aspirerende korsfarere.» Den hevdet også at korset ble plassert der for å hindre at innvandrere svømte dit.

annonse

Et par dager senere ble korset funnet ødelagt.

«Hvorfor sjenerer symbolet til ortodoksi dem,» spør en lokal innbygger, som beklager at det er ødelagt. En annen sier at synderne brøt korset med hat. «Korset var laget av sement … Noen gikk over med en slegge. Det var hat,» sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon