Liberalernas partileder Jan Björklund. foto: Maja Suslin / TT / kod 10300
annonse
annonse

Verken Liberalerna eller Centerpartiet vil i denne omgang godta at Moderaterna og Kristdemokraterna danner regjering alene i Sverige.

Tanken er lansert av Moderaternas leder Ulf Kristersson som en mulig løsning på det fastlåste regjeringsspørsmålet i Sverige.

Liberalernas leder Jan Björklund avviste ideen i en kronikk i Aftonbladet lørdag, og senere samme dag sa også Centerpartiets partileder Annie Lööf klart nei.

annonse

– Centerpartiet sier nei til en allianseregjering bestående av færre enn fire partier. Vi vil fortsette å forhandle over blokkgrensene, sier hun, og oppfordrer Moderaterna til å trekke tilbake forslaget.

– Vi sier nei fordi vi mener en regjering må være bredere. En regjering slik det er foreslått vil også trenge aktiv støtte fra Sverigedemokraterna for å kunne slippes fram, sier Centerpartiets leder.

Björklund skriver i sin kronikk at han mener det må gjøres en større innsats for å få på plass en regjering hvor alle de borgerlige Allianse-partiene deltar.

annonse

Björklund åpner også for en storkoalisjon bestående av Alliansen og Socialdemokraterna – eller av Socialdemokraterna og Moderaterna.

Ifølge Björklund har Moderaternas leder Ulf Kristersson foreslått flere mulige løsninger som vil innebære å danne regjering med støtte fra Sverigedemokraterna.

Lööf og Centerpartiet har imidlertid vært spesielt sterkt imot en slik løsning.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

[email protected]

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon