Illustrasjonsbilde. Foto: AFP/STR
annonse
annonse

Minst 16 mennesker er drept i to selvmordsangrep i byen Baidoa i Somalia lørdag, opplyser politiet i landet.

Angrepene rammet en restaurant og en kafé. Angripere med selvmordsvester gikk inn på de to stedene og utløste bomber med få minutters mellomrom, opplyser vitner.

– Totalt er det bekreftet at 16 er drept i de to eksplosjonene. Nesten 20 andre er såret, noen av dem alvorlig. Sju døde i den første eksplosjonen og ni i den andre, sier Abudulahi Mohamed, talsmann for politiet i Baidoa.

annonse

– Alle ofrene var sivile, og tallet på døde kan stige, sier han.

Tallet på døde bekreftes av en annen politikilde.

Søndag er det ett år siden en lastebilbombe drepte nesten 500 personer i hovedstaden Mogadishu. Det er det verste terrorangrepet noen gang i Somalia, og islamistgruppen al-Shabaab ble utpekt som ansvarlig. Gruppen, som har bånd til al-Qaida, kjemper for å styrte den internasjonalt anerkjente regjeringen i Mogadishu.

annonse

Gruppen ble drevet ut av hovedstaden i 2011, men kontrollerer fortsatt deler av landet og gjennomfører stadig angrep mot regjeringen, militæret og sivile mål.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon