Israelske myndigheter har vedtatt å utvise den 22 år gamle amerikanske studenten Lara Alqasem på bakgrunn av hennes tilknytning til boikott Israel-bevegelsen. Selv sier hun at hun ikke lenger er aktiv, og krever å bli værende i landet. Bildet er tatt i forkant av et rettsmøte i Tel Aviv torsdag 11. oktober. Foto: AP / NTB scanpix.
annonse
annonse

Israelsk høyesterett har sagt ja til å høre ankesaken til en amerikansk student som kjemper mot å bli utvist grunnet støtte til boikott av Israel.

Lara Alqasem har vært internert siden hun ankom Israel med gyldig studentvisum den 2. oktober. Hun får lov til å bli værende i landet inntil høyesterett hører ankesaken hennes, som etter planen starter onsdag.

22-åringen anket til høyesterett etter at en lavere domstol avviste hennes krav om å bli værende i Israel fredag.

annonse

– Hun er veldig engasjert i dette. Hun kom inn på et universitet og organiserte hele livet sitt rundt at hun skulle studere i Israel. Hun føler at domstolene tar feil, og at myndighetene feiltolker loven. Hun vil fortsette å kjempe, sier Alqasems advokat Leora Bechor.

Israel sier Alqasem, tidligere boikott Israel-aktivist ved Universitetet i Florida, fortsatt er en aktiv forkjemper for boikott. Selv har hun sagt at hun ikke lenger er aktiv.

Statsminister Benjamin Netanyahu har forsvart sin regjerings håndtering av saken, og sier ethvert land har rett til å bestemme hvem de vil slippe inn.

Da han fikk spørsmål om saken søndag, sa han at den nå ligger i domstolenes hender.

annonse

– De bestemmer om de vil ta den eller ikke. Hvis de tar den, får vi se hvordan dette utvikler seg, sa han.

Alqasem ble tatt inn på et masterstudie i menneskerettigheter ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem. Første skoledag var søndag.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon