Foto: AP Photo/Ibrahim Usta
annonse
annonse

Deportasjonen av en somalisk mann fra Storbritannia ble stanset av medpassasjerer ombord på flyet mannen ble sendt med. I ettertid har det vist seg at mannen er dømt for gjengvoldtekt av en tenåring. Dette rapporterer Daily Mail.

Tjenestepersoner som eskorterte Yaqub Ahmed på et fly fra selskapet Turkish Airlines fra London til Tyrkia, ble tvunget til å avbryte deportasjonen da et titalls turister protesterte kraftig.

I et videoklipp av hendelsen, som man kan se hos Daily Mail, kan man høre de protesterende turistene rope og skrike, for å få tjenestepersonene til å avbryte deportasjonen av Ahmed.

annonse

– De separerer ham fra familien hans, sa en av de reisende.

Da de trakasserte vaktene gav opp og førte mannen av flyet, takket somalieren de protesterende turistene. En person skal ha sagt til voldtektsmannen:

– Du er fri, mann!

Passasjerene trodde kanskje de gjorde en god gjerning, men de var ikke informerte om årsaken til at Yaqub Ahmed skulle deporteres. Han er nemlig dømt for å ha gjengvoldtatt en 16 år gammel jente.

annonse
Yaqub Ahmed. Foto: Skjermdump fra Daily Mail

Somalieren og to andre menn lurte en bortkommen jente i Leicester Square i London i august 2007. De fikk henne med seg til en leilighet i det nordlige London, der hun trodde vennene hennes ventet på henne. Vel fremme i leiligheten ble jenta voldtatt av de tre mennene.

Ahmed og de to andre mennene ble funnet skyldige og ble idømt ni års fengselsstraff. Etter å ha sonet i litt mer enn fire år ble Ahmed sluppet fri, men fordi han ble dømt for en så alvorlig kriminell handling beordret det britiske innenriksdepartementet hans deportasjon fra landet.

Somalieren befinner seg for tiden i britiske myndigheters varetekt, mens tjenestepersoner forsøker å plassere ham på et annet fly ut av landet. Denne prosessen kan imidlertid ta flere måneder, særlig dersom mannens advokater bruker hendelsen for å forsøke å få en ny høring i Ahmeds sak.

Den avbrutte deportasjonen har vekket harme blant mange briter. Dessuten stiller flere nå spørsmål ved om det er riktig at avviste innvandrere blir satt i den ordinære kabinen når de deporteres med fly.

– Denne deportasjonen var åpenbart i folkets interesse. Å plassere en som deporteres i det generelle passasjerområdet i et fly er galt og leder til denne typen dårlig informerte protester, sier Harry Fltetcher fra organisasjonen Victims Rights Campaign.

annonse

Ahmed og hans medsammensvorne har også koblinger til IS. En av Ahmeds medskyldige til gjengvoldtekten i 2007 reiste til Syria og sluttet seg til terrororganisasjonen bare måneder etter at han ble løslatt fra fengselet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon