Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Regjeringen vil bevilge 20 millioner kroner til kulturtiltak og prosjekter som skal stimulere til mangfold og integrering.

annonse

– Norge skal være et land hvor alle har mulighet til å lykkes, uansett bakgrunn. Kulturlivet og sivilsamfunnet er viktige arenaer for å få til bedre hverdagsintegrering og legge til rette for fellesskap basert på mangfold, likestilling, ytringsfrihet og toleranse, sier kulturminister Trine Skei Grande (V) i en pressemelding.

Satsingen må sees i sammenheng med regjeringens integreringsløft og har som mål å bidra til at en større andel av befolkningen får ta del i gode kulturopplevelser, heter det i meldingen.

Om lag 25 grupper og institusjoner skal dele på potten. Blant dem som får mest penger neste år, er No­rsk kulturfond (2 millioner kroner), Kilden Teater- og Konserthus i Kristiansand (1,5 millioner), Brageteatret i Drammen (1,5 millioner), tiltaket Balansekunst (1,5 millioner) og Melahuset (1,2 millioner).

(©NTB)

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.