Malmö, Sveriges tredje største by. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix
annonse
annonse

Karin Stjernfeldt Jammeh har vært ordfører i Malmö kommune siden 2013. Etter en avstemning i Malmö kommunestyre er det klart at hun får fortsette, på tross at en majoritet av representantene opprinnelig ville ha en ny ordfører. Dette rapporterer SVT. 

29 representanter stemte for Jammeh. 24 stemte for Moderaternas kandidat. Syv representanter unnlot å stemme. Dette er høyst trolig representanter for Centerpartiet og Liberalerna. Alliansen har siden valget 20 mandater i Malmö kommunestyre, og Sverigedemokraterna har 11. De rødgrønne partiene har til sammen 30.

SD støttet Moderaternas kandidat til ordførervervet, men fordi Centerpartiet og Liberalerna unnlot å støtte sin samarbeidspartner i avstemningen, får de rødgrønne fortsette å styre i Sveriges tredje største by.

annonse

– Jeg takker for tilliten til å lede Malmö. Vi har et valgteknisk samarbeid med Vänstern og Miljöpartiet, men vil samarbeide med alle, erklærte ordfører Karin Stjernfeldt Jammeh etter avstemningen.

Nå blir Centerpartiet og Liberalerna gjenstand for kraftig kritikk fra borgerlig hold, og ikke minst fra SD. Sentrale personer i de to alliansepartiene presiserer imidlertid at de lovet velgerne sine å holde SD borte fra makt og innflytelse.

– Vi har vært tydelige med at vi ikke gjør oss avhengige av Sverigedemokraterna. Mine velgere er stolte over at vi står for hva vi har sagt, sier gruppeleder Roko Kursar fra Liberalerna.

annonse

Magnus Olsson fra SD står fast ved at hans parti var rede til å støtte den borgerlige Alliansen.

– Vi i Sverigedemokraterna har tydelig deklarert at vi var klare til å støtte et alliansestyre og et alliansebudsjett. Dere har valgt å slippe frem Socialdemokraterna, sier Olsson.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon