annonse
annonse

Samfunnsdebattant George Gooding raser mot den norske pressen og hevder de bevisst sprer splid og misnøye mellom kvinner og menn gjennom saker som omhandler lønnsforskjeller.

Gooding viser til VGs sak søndag der avisen hevder at menn ansatt i departementene tjener rundt en månedslønn mer enn kvinnene ansatt på samme sted.

– VGs analyser viser at det er et betydelig lønnsgap mellom menn og kvinner på det som er en av Norges mest likestilte arbeidsplasser. Menn tjener 40 000 kroner mer enn kvinnene når man regner alle heltidsansatte, og ser på median årslønn for hvert kjønn, skriver avisen.

annonse

Gooding mener dette er løgn og at VG ikke forteller hele sannheten.

– Saker som dette er ren løgn. Man sammenligner lønnen i ulike stillinger og kaller det lønnsforskjeller. Mediene dyrker splid og misnøye ved å lyve med misvisende bruk av tall, skriver han i et innlegg på Facebook.

Les også: VG avslørt i å spre fake news om Donald Trump

annonse

I forbindelse med VGs analyse ble kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) intervjuet. Til avisen sier hun at hun skal ta opp saken med samtlige ledere i departementene.

Gooding mener hun er feig.

– Dessverre finnes det ikke en eneste kvinnelig politiker som tør å si det, selv på borgerlig side. Monica Mæland feiger ut og jatter med fremfor å si, nei, vet du hva, sånn er det faktisk ikke. Faktisk(.no) kommer aldri til å faktasjekke sine venner i pressen, for det er bare privatpersoner på Facebook de bruker tiden sin på – ikke de som har mest innflytelse, skriver han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon