Mandag starter rettssaken mot en kvinne som er tiltalt for å ha drept sin ektemann med to knivstikk på Grefsen i Oslo i fjor sommer. Her fraktes den drepte ut fra leiligheten. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse

Rettssaken mot kvinnen som er tiltalt for å ha drept sin ektemann på Grefsen i fjor sommer, starter onsdag i Oslo tingrett.

annonse
annonse

En kvinne i 50-årsalderen er tiltalt for å ha drept sin ektemann i parets leilighet på Grefsen i Oslo 11. juli i fjor.

annonse

I tiltalen står det at hun stakk ham en gang i brystet og en gang i halsen med kniv. Stikket i halsen var 10 centimeter langt og årsaken til at mannen døde.

Kvinnen er tiltalt etter straffelovens paragraf 275, og kan bli dømt til fengselsstraff på mellom åtte og 21 år hvis hun blir kjent skyldig etter tiltalen.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp
Døde på stedet

Mannen i midten av 30-årene ble erklært død på stedet, like etter at nødetatene kom fram. Kvinnens to tenåringssønner var til stede i leiligheten, og det var en av dem som varslet politiet om knivstikkingen.

Den tiltalte kvinnen er norsk statsborger, mens den drepte ektemannen var fra Gambia. Han hadde ikke norsk statsborgerskap, skrev VG i fjor sommer. Kvinnen ble pågrepet på stedet og har sittet varetektsfengslet siden i fjor.

Besøksforbud

Kvinnen skal to ganger i 2014 – i januar og november – ha anmeldt ektemannen for vold, og bedt om at han ble ilagt besøksforbud. Men begge anmeldelsene ble ifølge politiet trukket tilbake etter kort tid. Årsaken skal ha vært at mannen hadde flyttet tilbake til kona.

Det er satt av åtte dager til rettsforhandlingene.

(©NTB)

[email protected]

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.