Foto: Claudio Bresciani / NTB scanpix
annonse
annonse

En 19-åring kalt Omar Al-Ganas, nevø til islamisten Abu Raad, stod på 14. plass på Socialdemokraternas liste til kommunestyret i Hässleholm til det svenske valget for over en måned siden. På grunn av mange personstemmer kom han inn som representant i kommunestyret. Nå avslører Samhällsnytt at mannen har utrykket seg antisemittisk og kvinnefiendtlig. Han har reaksjonære, muslimske meninger, uklar lojalitet til Sverige, og vil myrde USAs og Israels regjeringssjefer.

Al-Ganas ble opprinnelig født i Gävle, men flyttet senere til Hässleholm. Han var ukjent før valget, men forekom i to artikler. I en av dem er han sitert på at hans lidenskap er å bestemme.

– Gud har satt meg på jorden for å bli politiker, sa Al-Ganas.

annonse

Da stemmene var talt, ble det klart at Al-Ganas hadde fått flere personstemmer enn Socialdemokraternas fremste navn i Hässleholm, Lena Wallentheim. Til Kristianstadsbladet sa han dette om det innvandrertette området Ljungdala:

– Her trenger jeg knapt å bedrive valgkamp, om jeg skal være ærlig. Det er mitt område.

Al-Ganas er nevø til Abu Raad, som er blitt avslørt som en av Sveriges ledende islamister. Raad er imam i moskeen i Gävle, har hyllet IS’ erobring av det nordlige Irak, og samlet inn penger til terrorister.

annonse

Selv om Al-Ganas påstår at han tar avstand fra «de verdiene», finnes det klare indikasjoner på at hans lojalitet ikke ligger hos Sverige, at han har et dårlig kvinnesyn, og er antisemitt.

Foto: Skjermdump fra Samhällsnytt

I et innlegg på ask.fm blir han spurt om hva han hater mest, og svarer «jøder som spiser eple». Jødene spiser tradisjonen tro eple når de feirer sitt nyttår Rosh Hashana. Han er sterkt gudfryktig, og når han blir spurt om hva meningen med livet er svarer han:

– Å bli muslim og be til Gud.

En blogger som kaller seg Paow sa i 2015 at hun ønsket å stenge grensene for asylsøkere. Omar Al-Ganas delte artikkelen på sin Facebook-side, sjikanerte henne og kalte henne et esel.

– Kult når esler åpner sin kjeft, skrev han.

I kommentarfeltet ble Paow hore. Omar Al-Ganas likte kommentaren.

annonse
Foto: Skjermdump fra Samhällsnytt.

Videre har han i en Instagram-post skrevet at han representerer Irak «hvor han enn går», på tross av at han er født i Sverige.

Når han på ask.fm blir spurt om hva han hadde gjort om han var usynlig svarer han følgende:

– Slått ned alle og drept Israels og USAs president.

I en annen sammenheng kommer det også frem at han er tilhenger av dødsstraff, som Socialdemokraterne er imot.

Hverken den lokale ledelsen i partiet eller Al-Ganas selv har villet kommentere forholdene overfor Samhällsnytt, men det er blitt kjent at Al-Ganas er blitt bedt om å forlate sine tillitsverv av Socialdemokraterna. Islamisten skriver om dette selv på Facebook, der han mener at Samhällsnytt er «en rasistisk avis». Han hevder at de meningene som er fremkommet ble uttalt da han var barn, noe også den sosialdemokratiske ungdomspartiet SSU har brukt som unnskyldning. Samhällsnytt har imidlertid avfeiet dette, og har understreket at han kom med flere av uttalelsene som 17-åring.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon