Elizabeth Warren. (Photo by Joseph PREZIOSO / AFP)
annonse
annonse

Den demokratiske senatoren Elizabeth Warren har nå DNA-bevis på at hun har urfolksgener. Donald Trump har lovet penger hvis hun kunne bevise påstanden.

– Jeg vil gi 1 million dollar til din favorittstiftelse, betalt av Trump, hvis du tar testen og den viser at du er indianer, uttalte Trump i juli.

Warren la mandag fram DNA-bevis. Mesteparten av slektstavla viser europeisk blod, men det er også nordamerikansk urfolksblod i genene, ifølge analysen som er gjennomført av professor Carlos Bustamente ved Stanford University.

annonse

De indianske genene dukket opp på slektstavla for seks-ti generasjoner siden og ser ut til å stemme overens med Warrens tidligere uttalelser om at en tipptippoldemor var i hvert fall delvis av indiansk avstamning.

Warren sendte mandag en påminnelse via Twitter til Trump, der hun fortalte at National Indigenous Women’s Resource Center skal få pengene.

– Send dem din sjekk på 1 million dollar, skrev hun.

annonse

Etterpå ble Trump spurt av journalister om DNA-testen. Han svarte avvisende: «Hvem bryr seg?”.

Deretter ble presidenten defensiv da han ble spurt på nytt om pengebeløpet.

– Jeg sa ikke det. Du bør lese det igjen, svarte Trump.

Trump har flere ganger gjort narr av Massachusetts-senatoren og kalt henne «Pocahontas». Han har anklaget henne for å lyve om å ha indianergener for å kunne oppnå fordeler gjennom karrieren.

Warren sa i et intervju med AP for seks år siden at hun og hennes brødre var blitt fortalt om denne delen av slektshistorien av foreldrene Don og Pauline Herring.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon