Ole Selnæs jubler etter sitt vinnermål mot Slovenia. Han vil gjøre alt for å unngå at Bulgaria kan feire gruppeseier i nasjonsligaen på Norges eget fort Ullevaal tirsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Med seier over Norge på Ullevaal kan Bulgaria være gruppevinner i nasjonsligaen allerede tirsdag kveld. Det vil de norske gjøre alt for å unngå.

– Det ville være utrolig bittert. Det skal ikke skje, sier Ole Selnæs til NTB.

Bulgaria har innledet turneringen med tre strake seirer og er tre poeng foran Norge halvveis i gruppespillet. Med borteseier tirsdag vil gapet være seks poeng, og Bulgaria vil da også være foran på innbyrdes oppgjør som i UEFA-turneringer skiller ved poenglikhet.

annonse

Dersom Slovenia samtidig tar poeng fra Kypros, vil Bulgaria ha sikret opprykk og en ekstrasjanse i EM-kvalifiseringen allerede før de to novemberkampene.

– Målet vårt er å ta førsteplassen, og det er ingen tvil om at det er en kjempeviktig kamp. Vi føler at vi er et bedre lag enn Bulgaria, men vi må vise det, for vi trenger en seier, sier Markus Henriksen til NTB.

– Vi vet at vi må ha tre poeng, og det må vi klare på hjemmebane. Ullevaal skal være et fort, og det må vi vise mot Bulgaria, sier Even Hovland.

Strenge krav
annonse

Selv norsk seier kan vise seg å være for lite til å gå til novemberkampene med avgjørelsen i egne hender. Vinner Norge for eksempel 2-1, vil Bulgaria lede gruppen på grunn av sitt bortemål, og selv med to nye norske seirer i november vil Norge da trenge et bulgarsk poengtap mot Kypros eller Slovenia for å gå til topps.

Ender det uavgjort på Ullevaal, må Norge ha fire poeng mer enn Bulgaria i november. Det betyr i praksis to norske seirer og bulgarsk poengtap i begge deres kamper.

Bare med norsk tomålsseier eller bedre tirsdag er avgjørelsen helt i norske hender, men selv da må Norge matche Bulgarias poengfangst i november, som kan bety at laget må vinne både i Ljubljana og Nikosia.

Kompliment

Bulgaria har hatt marginene på sin side i alle tre kamper så langt. Både Slovenia og Norge var best mot bulgarerne i september, men tapte. Lørdag scoret Kypros først og var veldig nær et 2-0-mål før Bulgaria vendte til 2-1 i Sofia.

– Jeg har sett det meste av kampen, og jeg må gi en kompliment til Bulgarias trener (Petar Hubtsjev). Det er et lag som jobber hardt, har godt forsvarsspill og er supereffektivt. De skaper ikke mye, men de scoret to fantastisk fine mål, sier Lars Lagerbäck.

Han ble frustrert over at bulgarsk uthaling av tid og tjuvtriks fikk hans spillere ut av fatning i Sofia, og det er noe han vil forberede spillerne på.

– Vi har allerede vært gjennom det, og vi kommer til å gjøre det igjen før kampen. Det er ikke for å kritisere bulgarerne. Vi må lære oss å takle det dommeren tillater uten at vi blir stresset og frustrert, sier landslagssjefen.

– Vi vet hvordan Bulgaria opptrer, men vi kan ikke la oss affisere av det. Det blir en stor nøkkel å holde hodene kalde, sier Ole Selnæs, som ikke vil henge seg for mye opp i tabellutregning.

annonse

– Vi går for tre poeng, så får vi telle opp etterpå.

(©NTB)

sjur.natvig@ntb.no

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon