Illustrasjonsbilde. Klippemoskéen i Jerusalem. Foto: Wikimedia Commons.
annonse

I likhet med president Donald Trump, er Australias statsminister Scott Morrison åpen for å flytte Australias ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem.

annonse

Trump valgte i fjor å flytte USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Dette skapte sterke reaksjoner fra palestinerne og store deler av det internasjonale samfunnet.

annonse

Ifølge Scott kommer forslaget om å flytte ambassaden fra Australias tidligere ambassadør til Israel, Dave Sharma. Han er det konservative regjeringspartiet LPs kandidat i et avgjørende valg til helgen i et av Sydneys valgdistrikter der en høy andel av befolkningen er jøder.

Morrison poengterer at Australia fortsatt er forpliktet til å finne en tostatsløsning for konflikten mellom israelerne og palestinerne.

– Når fornuftige forslag som stemmer overens med vår politiske plassering og som i dette tilfellet støtter en tostatsløsning, legges fram, bør Australia være åpen for dette. Jeg er åpen for dette og vår regjering er åpen for det, sier han.

annonse
annonse

Israels statsminister Benjamin Netanyahu fortalte nylig at han hadde snakket med Morrison og hilser flytteforslaget.

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.