Illustrasjonsbilde. Klippemoskéen i Jerusalem. Foto: Wikimedia Commons.
annonse

I likhet med president Donald Trump, er Australias statsminister Scott Morrison åpen for å flytte Australias ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem.

Trump valgte i fjor å flytte USAs ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Dette skapte sterke reaksjoner fra palestinerne og store deler av det internasjonale samfunnet.

Ifølge Scott kommer forslaget om å flytte ambassaden fra Australias tidligere ambassadør til Israel, Dave Sharma. Han er det konservative regjeringspartiet LPs kandidat i et avgjørende valg til helgen i et av Sydneys valgdistrikter der en høy andel av befolkningen er jøder.

annonse

Morrison poengterer at Australia fortsatt er forpliktet til å finne en tostatsløsning for konflikten mellom israelerne og palestinerne.

– Når fornuftige forslag som stemmer overens med vår politiske plassering og som i dette tilfellet støtter en tostatsløsning, legges fram, bør Australia være åpen for dette. Jeg er åpen for dette og vår regjering er åpen for det, sier han.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu fortalte nylig at han hadde snakket med Morrison og hilser flytteforslaget.

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.