Magnus Carlsen etter Norway Chess i Stavanger 2018. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Del

Magnus Carlsen var presset før stjernemøtet med Shakhriyar Mamedyarov, men med nok en remis i europacupen topper sjakkesset fortsatt verdensrankingen.

annonse

27-åringen måtte unngå tap for ikke å bli vippet av tronen han har sittet på siden juli 2011. Det greide han uten store problemer. Med svarte brikker landet Carlsen en remis etter litt over to timer og 30 trekk.

Verdensmesteren taper ratingpoeng hver gang han ikke vinner, men «uavgjort» mot verdenstreer Mamedyarov er ikke et dårlig resultat. Tirsdagens remis var hans tredje på rad i klubbturneringen i Hellas.

Carlsen er nå akkurat fire ratingpoeng foran Fabiano Caruana. Han er garantert fortsatt å være verdensener om han klarer minst 1,5 av 2 mulige poeng i sine to siste partier i europacupen.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Caruana er nordmannens utfordrer i VM i London neste måned. Amerikaneren har i høst vært uhyggelig nær å ta over førsteplassen på verdensrankingen, men hittil har Carlsen klart å holde stand.

Mamedyarov fra Aserbajdsjan er den siste spilleren som har slått Carlsen i klassisk sjakk. Det gjorde han i Biel-turneringen i slutten av juli.

Carlsen representerer Vålerenga i den europeiske klubbturneringen i greske Halkidiki. Oslo-klubben kjemper i medaljekampen, og det står foreløpig 1,5-1,5 i tirsdagens kamp mot Odlar Yurdu. Tre av seks partier har så langt endt i remis.

(©NTB)

[email protected]

annonse
annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører