Oslo 20170927. KrF deltar ikke i videre samtaler om regjeringssamarbeid. Det kunngjorde finansminister Siv Jensen og Krf leder Knut Arild Hareide etter onsdagens borgerlige samtaler på Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Fremskrittspartiet er minst ønsket som regjeringsparti av KrFs velgere, ifølge en meningsmåling InFact har utført for Nettavisen.

annonse

På spørsmålet «Hvilket parti ønsker du minst i regjering av Frp og SV?», svarer 64,6 prosent av KrFs velgere Frp, mens 28,3 prosent ikke vil ha SV i regjering.

Nettavisen oppgir ikke hvor mange som har svart, eller hvor mange av disse som sier de ville stemme på KrF, men opplyser at feilmarginen med 95 prosents sannsynlighet er pluss/minus 14 prosentpoeng. Det innebærer at selv med maksimal feilmargin, så er det 95 prosent sikkert at det er større motstand mot Frp enn mot SV blant KrF-velgerne, ifølge InFact.

For det totale utvalget i undersøkelsen er det jevnt løp. 44,7 prosent sier at de minst av alt ønsker Frp i regjering, mens 43,9 prosent sier at de ikke ønsker SV i regjering. Forskjellen er innenfor feilmarginen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre er foretrukket som statsminister av 40 prosent av KrF-velgerne, mens 30 prosent ønsker statsminister Erna Solberg (H) som statsminister i Norge. Feilmarginen gjør at forskjellen er usikker, ifølge Nettavisen.

Blant folk flest peker 48,8 prosent på Solberg og 36,8 prosent på Støre som sin foretrukne statsminister. Feilmarginen på dette spørsmålet er for alle i utvalget på 3 prosentpoeng.

Undersøkelsen er tatt opp etter framleggelsen av statsbudsjettet og etter at KrF-leder Knut Arild Hareide ga sitt råd om at partiet bør søke regjeringsmakt med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.