En gruppe kvinnelige supportere heier på Iran mot Bolivia under tirsdagens landskamp i Teheran. Foto: Vahid Salemi / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Tirsdag fikk rundt 100 kvinner følge fotballandskampen mellom Iran og Bolivia fra tribuneplass. Ifølge landets riksadvokat vil det ikke kunne skje igjen.

Riksadvokat Mohammad Jafar Montazeri sier at det vil «medføre synd» å slippe kvinner inn på en fotballarena igjen.

– Jeg fikk med meg at kvinner var til stede på Azadi stadion i går (tirsdag). Vi er en muslimsk stat, vi er muslimer, sier Montazeri, ifølge det iranske nyhetsbyrået Mehr.

annonse

– Vi skal ta oss av enhver tjenestemann som tillater å ha kvinner til stede på stadion under en hvilken som helst omstendighet. Når en kvinne går til et stadion for å se halvnakne menn i sportsklær, så vil dette kunne føre til synd, fortsetter han.

Kvinner i Iran er blitt nektet adgang til fotballkamper siden den islamske revolusjonen i 1979. Landets muslimske ledere vil verne kvinnene fra å være til stede i en mannlig atmosfære. Dessuten er de bekymret over sammenblandingen av kvinner og menn før og etter kampene.

Det er imidlertid varslet at fotballarrangørene i Iran vil tillate kvinner på en av returkampene i semifinalen i den asiatiske mesterligaen 23. november. Montazeri advarer dem om at han ikke vil tillate det.

annonse

– Hvis dette gjentar seg, vil jeg be påtalemyndigheten i Teheran å reagere, sier han.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon