Øystein Steiro Sr.
Sikkerhetspolitisk rådgiver
Illustrasjonsbilde. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
  • 1.6K
  •  
  •  
  •  
  •  

Norsk-iraneren Mazyar Keshvari, formann i Oslo Frp, Frps innvandringspolitiske talsmann under valgkampen og Siv Jensens vararepresentant på Stortinget, har ifølge Aftenposten siden høsten 2016 fått refundert 290.000 i udokumenterte reiseregninger.

En rekke av disse reiseregningene har Aftenposten allerede dokumentert som ren svindel. Keshvari har levert udokumenterte krav på totalt 36.000 for reiser som beviselig ikke har funnet sted. I tillegg har Keshvari levert krav på ytterligere 116.000 kroner for reiser hvor lokale Frp-ledere eller andre kilder bestrider at han har vært på besøk.

Dette er alvorlig. Det kan vanskelig karakteriseres som annet enn ren svindel dersom dette er riktig. Det er ille når en folkevalgt misbruker velgernes tillit og skattebetalernes penger til egen vinnings hensikt.

Stortingsdirektøren vil ennå ikke konkludere. Men det som er fremkommet så langt, tyder på en mulig straffesak. Og Frp kan ikke ha en uhederlig politiker i sine rekker. Keshvari har gitt legitimitet til partiets innvandringspolitikk og fremstått som en klar og tydelig stemme. Det er dobbelt trist om det viser seg at han ikke har holdt sin sti ren. Dette er ukultur som ikke må få bre seg.

Grådigheten ser ut til å være tverrpolitisk. For noen uker siden var det SVs tidligere leder Erik Solheim som var i søkelyset for tvilsomme reiseregninger, og nå altså Keshvari fra FrP.

  • 1.6K
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]