annonse
annonse

Mazyar Keshvari (Frp) innrømmer å ha fått utbetalt penger han ikke hadde krav på gjennom fiktive reiseregninger. Det er foreløpig ikke klart om saken anmeldes.

Keshvari har ifølge Aftenposten levert udokumenterte reiseregninger for 290.000 kroner. Avisen kan dokumentere at han har vært i hjembyen Oslo samtidig som det er levert krav på 36.000 kroner.

Advokat Arve Lønnum ble informert om saken av Mazyar Keshvari tirsdag. Advokaten har levert et brev om saken til stortingsdirektøren personlig.

annonse

– Førsteprioritet er å finne det korrekte tallet for hva som er feil og å få det tilbakebetalt. Han kommer til å legge alle kort på bordet og ikke forsøke å jukse til seg én krone, forteller Lønnum til NTB.

Besøk bestrides
Keshvari har ifølge Aftenposten levert krav på til sammen 116.000 kroner for reiser hvor lokale Frp-ledere eller andre kilder bestrider at han har vært på besøk.
Blant annet har Keshvari levert en reiseregning på 9.292 kroner for diett, kost og kjøregodtgjørelse for en tur til Agder-fylkene i slutten av august i fjor. En av dagene som Keshvari oppgir å ha reist på Sørlandet, har han ifølge Aftenposten lagt ut bilder på Facebook av at han var på medlemsmøte i lokallaget Frogner Frp i Oslo.

Mazyar Keshvari har vært sykmeldt siden 9. oktober. I en uttalelse via advokaten beklager han overfor partikolleger, kolleger på Stortinget, velgere og skattebetalere.

annonse

«Over noe tid har livssituasjonen hans vært vanskelig og svært krevende av en rekke årsaker jeg ikke kan gå inn på. Det er ingen unnskyldning, men en forklaring på hvorfor det kunne gå så galt og at han kommer til å skjerme seg selv og familien og ikke gi noen intervjuer», skriver advokat Lønnum.

Det er for tidlig å si om saken blir politianmeldt, opplyser stortingsdirektør Marianne Andreassen til NTB.

– Vi arbeider nå med å få oversikt over denne saken. Så må vi få komme tilbake til hvilke tiltak som kan være aktuelle, sier hun.

Konsekvenser ikke avklart
Saken er helt uakseptabel og veldig beklagelig, mener Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi, som også ble informert tirsdag.
– Samtidig er jeg glad for at Keshvari har kontaktet Stortingets administrasjon for å få kartlagt hva som er utbetalt ureglementert slik at han kan få tilbakebetalt dette, sier Limi til NTB.

Han opplyser at Fremskrittspartiet ikke har vurdert om avsløringen vil få partimessige konsekvenser for Keshvari. 37-åringen sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

– Dette er først og fremst en sak mellom Stortinget og Keshvari. Det har så langt ikke vært tema å følge opp saken internt. Det viktigste nå er å få ryddet opp, noe Keshvari selv har tatt initiativ til. Dernest er vi opptatt av å følge ham opp i det som åpenbart er en vanskelig situasjon, sier Limi.

Hagen inn som vara
Keshvari er fast møtende vararepresentant for partileder og finansminister Siv Jensen. NTB har bedt om et intervju med henne, men statssekretær Petter Kvinge Tvedt i Finansdepartementet opplyser at det er den parlamentariske lederen som kommenterer saken for Frp.
Under sykmeldingen til Keshvari rykker Frp-veteran Carl I. Hagen inn som vara på Stortinget.

– Jeg blir både sint og irritert, samtidig som jeg synes synd på ham for at han har satt seg i en så vanskelig situasjon som han nå har gjort, sier Hagen til Aftenposten.

annonse

Aftenpostens nyhetssjef Henning Carr Ekroll er en av dem som har jobbet med saken. «Tidligere i høst fikk jeg innsyn i stortingsrepresentantenes reisekostnader. Her er første sak», skriver han på Twitter med lenke til Keshvari-saken.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon