Illustrasjonsbilde av Haukeland universitetssjukehus. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

En mann i 40-årene døde uventet på akuttmottaket på Haukeland universitetssjukehus mandag kveld. Politiet og Helsetilsynet er varslet om hendelsen.

annonse

– Vi hadde et uventet dødsfall på mottaksklinikken mandag kveld og har rutinemessig varslet politiet og Helsetilsynet, sier klinikkdirektør Anne Taule til Bergens Tidende.

Etter det avisen kjenner til, skal mannen ha kommet inn til akuttmottaket på Haukeland universitetssjukehus med hjerteproblemer.

Det skal ha blitt tatt EKG av mannen før han ble lagt på et rom alene. Elektrokardiogram (EKG) gir legene viktig informasjon om hjertets tilstand og kan blant annet avsløre hjerteinfarkt. Han skal ha blitt liggende mens andre pasienter fikk behandling. En stund etterpå ble han funnet død.

– Vi har startet undersøkelser for å avklare hva som har skjedd, og om det kan ha skjedd et straffbart forhold. Vi har også begjært obduksjon av avdøde, sier politiadvokat Cathrine Krohn i Vest politidistrikt.

Klinikkdirektør Taule sier de vil gå grundig gjennom hendelsen for å se om noe kunne vært gjort annerledes.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.