Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
annonse
annonse

Det svenske Migrationsverket har besluttet å ytterligere utrede utvisningen av en seks år gammel gutt kalt Denis til Ukraina. Ifølge den svenske migrasjonsmyndigheten finnes det «flere omstendigheter som må utredes nærmere». Det rapporterer SVT.

Denis og hans mor søkte oppholdstillatelse i Sverige i april 2015, og de fikk avslag fra Migrationsverket i 2016, og deretter avslag i migrasjonsdomstolen. Moren gikk bort i Södertälje i mars 2018, og Denis har siden bodd hos sine besteforeldre i Uppsala.

Det ble besluttet at Denis skulle utvises til Ukraina, til tross for at han ikke har noen slekt der, og at han er bosatt hos sine besteforeldre i Sverige. Nå som myndighetene har besluttet å gjøre en utredning har utvisningssaken blitt satt på vent.

annonse

Midia Soufi, en tjenestekvinne som har hjulpet Denis i henhold til svenske bestemmelser på migrasjonsområdet, og som nylig har vært i kontakt med besteforeldrene, forteller at den lille familien er svært lettet over den siste beslutningen til Migrationsverket.

– Det kom gledestårer og de takker alle som har støttet, hjulpet til og forstått alvoret i situasjonen, sier hun.

Soufi understreker imidlertid at kampen ikke er vunnet riktig ennå.

annonse

– Utvisningsbeslutningen har blitt stoppet og Migrationsverket skal se over saken på nytt. For min og advokatens del så får vi tenke oss om og se hvordan vi skal gjøre det nå. Vi må kjempe videre og legge frem alt viktig materiale for å få en oppholdstillatelse. Vi har fortsatt arbeid fremfor oss, men nå kan vi puste ut, og Denis slipper å bli hentet av politiet mens vi jobber med saken, fastslår Soufi.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon