Personer setter seg i en buss i Honduras som har USAs grense som mål. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

USAs president Donald Trump har informert Honduras, Guatemala og El Salvador om at de kan vente seg kutt i bistanden om de lar innbyggerne komme til USA.

– Vi har i dag informert Honduras, Guatemala og El Salvador at hvis de tillater innbyggerne sine, eller andre, å krysse grensene og reise opp til USA med en intensjon om å komme inn i landet ulovlig, vil alle utbetalingene til dem bli stoppet, skriver presidenten på Twitter.

– Alle som kommer til USA ulovlig vil bli pågrepet og anholdt, og sendt tilbake til landet sitt, skriver han i en ny melding.

Uttalelsen kommer dagen etter at presidenten advarte Honduras om kutt i bistanden dersom de ikke stanser en gruppe på 2.000 migranter som er på vei til USA.

Også i juli kom den amerikanske regjeringen med en bønn til regionens presidenter om å stanse flommen av mennesker som søker seg til USA. Den gang var det visepresident Mike Pence som i forbindelse med et besøk i Guatemala, som kom med uttalelsen.

– Jeg sier med stor respekt for dere at denne flommen av folk må ta slutt. Den er en trussel mot sikkerheten til USA. Akkurat som vi respekterer deres grenser og suverenitet, må dere respektere våre, sa Pence den gang.

Mellom-Amerika er en av de farligste regionen i verden. Ingen land i verden har flere drepte per innbygger enn El Salvador og Honduras. Livsfarlige gatebander og narkosmuglere herjer i nabolagene.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]