Federal Reserve sjef Jerome Powell. (AP Photo/Jacquelyn Martin, File)

Ytterligere renteøkninger vil være i tråd med inflasjonen og den historisk lave arbeidsledigheten, heter det i referatet fra siste rentemøte i USAs sentralbank.

annonse

Styremedlemmene i Federal Reserve ser ingen grunn til å sette den nåværende politikken med gradvis renteøkning på pause. De argumenterer med inflasjonsutviklingen og den rekordlave arbeidsledigheten i USA, fremgår det av møtereferatet fra siste rentemøte for tre uker siden.

Referatet viser hvordan medlemmene diskuterte seg imellom om hvor høyt sentralbanken trenger å sette opp styringsrenten.

Noen av styremedlemmene mener at styringsrenten bør holdes igjen for å hindre at inflasjonen blir for høy. Men andre argumenterte med at de ikke går inn for en slik restriktiv linje så lenge det ikke foreligger «klare tegn på overoppheting av økonomien og stigende inflasjon».

Møtereferatet gir ingen antydning om at styremedlemmene kom fram til en felles konklusjon, men referatet viser at alle medlemmene i styret var i favør av fortsatt gradvis renteøkning.

Referatet ble lagt fram onsdag, dagen etter at USAs president Donald Trump gjenopptok sin omstridte utskjelling av landets sentralbank, som han kaller for den «største trussel».

Trump klager over for raske renteøkninger.

– Den største trusselen mot meg er Fed, sa presidenten til Fox Business.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.