Federal Reserve sjef Jerome Powell. (AP Photo/Jacquelyn Martin, File)
annonse
annonse

Ytterligere renteøkninger vil være i tråd med inflasjonen og den historisk lave arbeidsledigheten, heter det i referatet fra siste rentemøte i USAs sentralbank.

Styremedlemmene i Federal Reserve ser ingen grunn til å sette den nåværende politikken med gradvis renteøkning på pause. De argumenterer med inflasjonsutviklingen og den rekordlave arbeidsledigheten i USA, fremgår det av møtereferatet fra siste rentemøte for tre uker siden.

Referatet viser hvordan medlemmene diskuterte seg imellom om hvor høyt sentralbanken trenger å sette opp styringsrenten.

annonse

Noen av styremedlemmene mener at styringsrenten bør holdes igjen for å hindre at inflasjonen blir for høy. Men andre argumenterte med at de ikke går inn for en slik restriktiv linje så lenge det ikke foreligger «klare tegn på overoppheting av økonomien og stigende inflasjon».

Møtereferatet gir ingen antydning om at styremedlemmene kom fram til en felles konklusjon, men referatet viser at alle medlemmene i styret var i favør av fortsatt gradvis renteøkning.

Referatet ble lagt fram onsdag, dagen etter at USAs president Donald Trump gjenopptok sin omstridte utskjelling av landets sentralbank, som han kaller for den «største trussel».

Trump klager over for raske renteøkninger.

annonse

– Den største trusselen mot meg er Fed, sa presidenten til Fox Business.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon