Den amerikanske studenten Lara Alqasem (sittende) har fått medhold i israelsk høyesterett om at hun kan få lov å bli værende i Israel. Foto: AP / NTB scanpix

Israelsk høyesterett har omgjort utvisningsvedtaket mot en amerikansk student, som dermed får bli værende i Israel, mot regjeringens vilje.

annonse

Lara Alqasem er en amerikansk student og aktivist som er kjent for å være en tidligere aktiv forkjemper for boikott av Israel.

2. oktober i år ankom hun Israel for å begynne på et masterstudie i menneskerettigheter ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem. Samme dag ble hun pågrepet, og hun har sittet internert siden.

Israelske myndigheter mener hun fortsatt er aktiv boikott-forkjemper og vil ha henne utvist fra landet. Alqasem anket utvisningsbegjæringen, og saken havnet i rettssystemet.

Etter at en lavere rettsinstans i forrige uke avviste hennes krav om å få bli i landet, konkluderte høyesterett torsdag med at Alqasem kan få bli i Israel på sitt studentvisum.

Statsminister Benjamin Netanyahu har forsvart sin regjerings håndtering av saken, og sier ethvert land har rett til å bestemme hvem de vil slippe inn.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.