Richard Jomshof (SD) Foto: Janerik Henriksson / NTB scanpix
annonse

I vårt østre naboland er den politiske situasjonen fastlåst. Ingen vil samarbeide med det nasjonalkonservative Sverigedemokraterna. Ingen av de tradisjonelle blokkene har flertall i Riksdagen, og å finne løsninger over blokkgrensene har vist seg å være vanskelig.

Samtidig er det fortsatt høy temperatur i politiske diskusjoner i landet. Under en debatt om innvandring i Riksdagen onsdag, slo sverigedemokraten Richard Jomshof fast at Sverige tilhører svenskene, levende som døde, og advarer for at svenskene er på vei til å bli en minoritet i sitt eget land. En video av talen er lagt ut på Facebook.

– Sverige er vårt. Det er seks og en kvart millioner levende svenskers land, men det er også de dødes land. Deres, som har bygget det for oss fra begynnelsen, og etterlatt oss sitt verk til å forvalte og utvikle, sa Jomshof fra talerstolen i det svenske parlamentet.

annonse

Han mener den svært høye innvandringen Sverige har hatt de siste tiårene truer med å rasere det tidligere generasjoner har bygget opp.

– Resultatet av de siste tiårenes masseinnvandring og multikulturalisme er veldig tydelig. Sverige, som en gang var et trygt og homogent land, kjennetegnes i dag stadig mer av fragmentering, segregering, utenforskap og utrygghet. Den importerte kriminaliteten med oppgjør og skyteepisoder, med steinkasting og branner, med seksuelle overgrep og gruppevoldtekter, holder på å rive Sverige ned, sa SD-politikeren.

Jomshof slår fast at svenskene er på vei til å bli en minoritet i sitt eget land.

annonse

– Sakte men sikkert er svenskene på vei til å bli en minoritet i sitt eget land. Men vi kan også se hvordan de øvrige partiene har gjort det mulig for den antidemokratiske, voldelige og kvinnefiendtlige islamismen å vokse seg sterk, også i vår del av verden, sa han.

Han anklaget videre svenske journalister og landets kulturelite for å ha fornektet det tidligere generasjoner svensker har bygget opp.

– Vi skal huske at det kun finnes et sted på jorden der svenskene har rett til å styre over seg selv. Det finnes bare et sted på jorden der svenskene med strev har opparbeidet seg retten til et land, og dette landet er Sverige.

Jomshofs tydelige standpunkt i innvandringsspørsmålet ble deretter angrepet i en replikk fra Martin Ådahl fra Centerpartiet.

– De verdiene som har bygget Sverige er åpenhet, humanisme, omtanke, frihet og ja, solidaritet, sa Ådahl.

Jomshof på sin side repliserte med at Centerpartiets «splittepolitikk» er et hån mot de som har bygget opp landet.

– Får Centerpartiet fortsette er jeg overbevist om, dessverre, at det Sverige vi i dag ser kun kommer til å være en parentes i svensk historie, svarte SD-politikeren.

På spørsmål om hvordan han kan argumentere for at svenske er på vei til å bli en minoritet i eget land, svarte Jomshof at «det er fakta», og viste til at svensker allerede er en minoritet i flere av landets kommuner.

annonse

Presisering:

Resett oppgav at det var Vilhelm Moberg som gav replikk til Jomshofs tale. Dette var galt. Vilhelm Moberg var en poet, som skrev diktet «Den svenska strävan», som Jomshof også siterte i sin tale. Moberg avled i 1973. Martin Ådahl er riksdagspolitikeren fra Centerpartiet.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse