Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum kaller arbeidet med regionreformen for politisk makkverk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Senterpartiet mener avtalen mellom regjeringen og KrF om forslag til oppgavefordeling til de nye regionene er så svakt at ingen fylker trenger å slås sammen.

annonse
annonse

Fra før har Sp foreslått å oppheve Viken-sammenslåingen og sammenslåingen av Finnmark og Troms. Saken behandles i Stortinget i høst.

annonse

Nå melder Nationen at partiet torsdag vil fremme nytt forslag i Stortinget for å reversere tre sammenslåinger: Hordaland og Sogn og Fjordane til region Vestland, Hedmark og Oppland til region Innlandet og også sammenslåingen av Vestfold og Telemark. Dermed står bare Trøndelag og Agder igjen som sammenslått etter regionreformen.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier bakgrunnen er regjeringens forslag til hvilke oppgaver de nye regionene skal få, som legges fram fredag.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

– Dette har vært et elendig politisk håndverk fra regjeringen, og det har blitt et prestisjeprosjekt man bare må tvinge gjennom, mot den lokale viljen. De sa de skulle tilføre mange nye oppgaver. Nå har vi sett fasiten, og det ble knapt noen ting, sier Vedum til avisa.

Han mener det bør bli opp til fylkestingene om sammenslåingene skal gjennomføres.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.