Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum kaller arbeidet med regionreformen for politisk makkverk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Senterpartiet mener avtalen mellom regjeringen og KrF om forslag til oppgavefordeling til de nye regionene er så svakt at ingen fylker trenger å slås sammen.

annonse

Fra før har Sp foreslått å oppheve Viken-sammenslåingen og sammenslåingen av Finnmark og Troms. Saken behandles i Stortinget i høst.

annonse

Nå melder Nationen at partiet torsdag vil fremme nytt forslag i Stortinget for å reversere tre sammenslåinger: Hordaland og Sogn og Fjordane til region Vestland, Hedmark og Oppland til region Innlandet og også sammenslåingen av Vestfold og Telemark. Dermed står bare Trøndelag og Agder igjen som sammenslått etter regionreformen.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier bakgrunnen er regjeringens forslag til hvilke oppgaver de nye regionene skal få, som legges fram fredag.

– Dette har vært et elendig politisk håndverk fra regjeringen, og det har blitt et prestisjeprosjekt man bare må tvinge gjennom, mot den lokale viljen. De sa de skulle tilføre mange nye oppgaver. Nå har vi sett fasiten, og det ble knapt noen ting, sier Vedum til avisa.

annonse
annonse

Han mener det bør bli opp til fylkestingene om sammenslåingene skal gjennomføres.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.