Foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
Del saken
 • 323
 •  
 •  
 •  
 •  

En svensk mann i 50-års alderen ble onsdag dømt til å betale dagbøter, fordi han angivelig har gjort seg skyldig i «hets mot folkgrupp», fordi han utrykket krass kritikk av islam og muslimer på nettet. Ifølge tingretten i Halmstad uttalte mannen seg på en måte som diskrediterer muslimer på grunn av deres trosbekjennelse. Dette rapporterer Samhällsnytt.

Retten har ansett at følgende kommentarer på sosiale medier er nok til å dømme mannen for «hets mot folkgrupp»: «Muslimene har alltid og kommer alltid til å løse sine problemer med vold», «deres æreskultur krever at æren bare kan opprettholdes med vold, «muslimske samfunn befinner seg i middelalderen», og «de vil bringe våre samfunn ned på deres nivå».

I dommen begrunner retten hvorfor de mener dette, som de mener er vanry, handler om såkalt «hets mot folkgrupp».

– Sett til sin helhet gir innlegget utrykk for at personer av muslimsk trosoppfatning generelt skulle være voldelige og vil påvirke europeiske samfunn på en negativ måte. Uttalelsen innbyr ikke til religionskritisk diskusjon, men uttrykker i stedet vanry på den måten som straffeloven om hets mot grupper skal treffe, heter det i dommen.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 323
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]