Foto: REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
Del saken
 • 322
 •  
 •  

En svensk mann i 50-års alderen ble onsdag dømt til å betale dagbøter, fordi han angivelig har gjort seg skyldig i «hets mot folkgrupp», fordi han utrykket krass kritikk av islam og muslimer på nettet. Ifølge tingretten i Halmstad uttalte mannen seg på en måte som diskrediterer muslimer på grunn av deres trosbekjennelse. Dette rapporterer Samhällsnytt.

annonse

Annonse

Retten har ansett at følgende kommentarer på sosiale medier er nok til å dømme mannen for «hets mot folkgrupp»: «Muslimene har alltid og kommer alltid til å løse sine problemer med vold», «deres æreskultur krever at æren bare kan opprettholdes med vold, «muslimske samfunn befinner seg i middelalderen», og «de vil bringe våre samfunn ned på deres nivå».

I dommen begrunner retten hvorfor de mener dette, som de mener er vanry, handler om såkalt «hets mot folkgrupp».

annonse

Annonse

– Sett til sin helhet gir innlegget utrykk for at personer av muslimsk trosoppfatning generelt skulle være voldelige og vil påvirke europeiske samfunn på en negativ måte. Uttalelsen innbyr ikke til religionskritisk diskusjon, men uttrykker i stedet vanry på den måten som straffeloven om hets mot grupper skal treffe, heter det i dommen.

annonse

Annonse


Del saken
 • 322
 •  
 •  
 •  
  322
  Shares
 • 322
 •  
 •  
annonse

Les også: