Statsrådene Bent Høie (t.v.), Monica Mæland og Tor Mikkel Wara vil til bunns i Tolga-saken og kaller den veldig alvorlig. Onsdag måtte Tolga kommune legge ned sin Facebook-side på grunn av personangrep, hets og trusler. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Personangrep, hets og trusler har ført til at Tolga kommune har lagt ned kommunens Facebook-side. Nå vurderer kommunen politianmeldelser.

– Det er på grunn av personangrep, hets og trusler. Vi hadde til slutt ikke noe valg, sier fagleder for informasjon, service og IKT i Tolga kommune, Live M. Ryen, til Østlendingen.

– Det er ting vi vurderer å gå til politiet med, legger hun til.

Kommunens Facebook-side ble stengt onsdag denne uka. Målet er å få den opp igjen, men når det vil skje, er uvisst. Trykket på Facebook-siden har vært voldsomt i tiden etter VGs reportasje om de tre brødrene fra kommunen som i 2012 og 2013 fikk diagnosen psykisk utviklingshemmet uten å vite det. Diagnosene ble også brukt til å underlegge dem vergemål.

– Vanligvis svarer vi på alle henvendelser og konkrete spørsmål vi får. Men i denne saken har det vært helt umulig. Det har vært ekstremt, sier faglederen.

Kommunen bruker normalt Facebook-siden som en informasjonskanal og til dialog med innbyggerne. Informasjon om blant annet NATO-øvelsen Trident Juncture hadde kommunen planlagt å legge ut informasjon om på Facebook, men det blir det ikke noe av.

Ryen opplyser at de fleste kommentarene i forbindelse med Tolga-saken har kommet på Facebook, men sier de også har fått mange henvendelser på epost og telefon.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]