Dette bildet fra et overvåkingskamera skal vise den savnede journalisten Jamal Khashoggi gå inn i konsulatbygningen tirsdag 2. oktober. Han har siden ikke blitt sett. Foto: Hurriyet / AP / NTB scanpix
Del

Tyrkia har ikke gitt USA lydopptak av det som skal være drapet på journalisten Jamal Khashoggi, sier landets utenriksminister Mevlut Cavusoglu.

annonse

– Det er helt utelukket for Tyrkia å gi noe som helst lydopptak til Pompeo eller andre amerikanske utsendinger, sier Cavusoglu.

USAs utenriksminister Mike Pompeo besøkte denne uka Saudi-Arabia og Tyrkia i et forsøk på å fastslå hva som skjedde med Jamal Khashoggi.

Den saudiarabiske journalisten forsvant under et besøk på landets ambassade i Istanbul 2. oktober.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Tyrkiske medier har gjengitt det angivelige innholdet i et lydopptak av det som skal være drapet på Khashoggi, men eksistensen av et slikt opptak er ikke offisielt bekreftet. Heller ikke Cavusoglu ville bekrefte eller avkrefte dette fredag.

– Vi skal dele resultatet av etterforskningen med hele verden. Vi kommer ikke til å dele noe som helst av denne informasjonen med enkeltland, sier han til nyhetsbyrået Anadolu.

NTB-AFP

[email protected]

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører