Oslo 20181019. Politiet gikk fredag ut med et kart som viser bevegelsene til drapsmannen, av politiet i forbindelse med drapet på Majorstuen mandag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Politiet har fått inn konkrete tips om navngitte personer i etterforskningen av drapet på Heikki Bjørklund Paltto (24) på Majorstuen i Oslo.

Ifølge NRK har tipsene kommet etter at de fredag gikk ut med bilde av mannen de mistenker at står bak drapet.

Så langt er over 150 tips tatt ut til videre etterforskning, opplyser Grete Lien Metlid, leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, til NTB.

– Vi har jobbet nesten døgnet rundt og har fått inn mange tips og opplysninger, sier Metlid.

– Vi vet mye mer nå, men vi kan ikke gå ut med detaljer om hva vi gjør, fortsetter hun.

Vitner inne til avhør

Metlid understreker at politiet fortsatt vil ha tips i saken og oppfordrer folk til ikke å være redde for å ta kontakt hvis de tror de vet noe om saken. Dette gjelder både observasjoner og andre opplysninger. Både fredag og lørdag var vitner inne til avhør hos politiet.

Etterforskerne jobber også med å gå gjennom videoopptak.

– Dette er noe av det største videomaterialet vi noen gang har hatt, opplyser politiinspektør Metlid.

Siden mandag har det foregått et intenst etterforskningsarbeid for å finne ut hvem som sto bak drapet på Heikki Bjørklund Paltto (24) fra Mysen i Østfold i en leilighet i Arbos gate på Majorstuen mandag.

Også ran

Samtidig har politiet etterforsket et knivran i et garasjeanlegg i Essendrops gate like ved åstedet. Ifølge politiet ble en person fraranet en telefon og en skinnmappe. Gjerningsmannen skal ha truet med kniv, men ransofferet ble ikke skadd. Politiet opplyste at raneren hadde snakket gebrokkent norsk.

Fredag opplyste Metlid at politiet knytter ranet og drapet sammen. Politiet gikk da ut med bilder av den mistenkte raneren og drapsmannen. Bildene av mannen ble tatt på Skøyen stasjon mandag klokka 13.16. Politiet tror han har gått gjennom Frognerparken til Skøyen via gangveien. Politiet vet ikke om mannen er i Norge eller ei.

Kan ha vært tilfeldig offer

Det er også kjent at den drepte hadde en omfattende økonomi i kryptovalutaen Bitcoin. Ifølge VG s kilder skal han ha tjent et millionbeløp på dette. TV 2 har meldt at politiet fått tips om at mannen vekslet Bitcoin i en stor pengesum før han funnet drept

– Vi er kjent med at han hadde en Bitcoin-økonomi, men også opplysninger om at han kan ha vært et tilfeldig offer, sier Grete Lien Metlid.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]