Ungarns statsminister Viktor Orbán. Foto: REUTERS/Ints Kalnins
annonse
annonse

Det meldes om at franske statsborgere, i likhet med for eksempel tyskere, i stadig større grad forlater Frankrike for å starte et nytt liv i Ungarn. Dette for å unnslippe de stadig mer alvorlige konsekvensene masseinnvandringen har hatt i Frankrike, i likhet med andre vesteuropeiske land. Dette rapporterer FranceInfo.

I en tyve minutter lang dokumentar kalt «Hungary: The promised land» skildres livene til flere franskmenn som nå kaller Budapest hjem.

Blant dem er en ung kvinne, Elsa, som forteller at hun ble angrepet og ranet ved tre ulike anledninger i sitt tidligere nabolag i Frankrike, en svært innvandrertett forstad til Paris.

annonse

– Jeg tror at når du er sjef i eget land, i globaliseringens era, så kommer innvandringen inn som en faktor, sier hun.

Elsa er ikke alene om å ha rømt Vest-Europa for en tryggere tilværelse lenger øst. I 2016 snakket tyske medier med en eiendomsmegler som fortalte om en økning i misfornøyde tyskere som bosetter seg i Ungarn. Et tysk par stod senere frem for nyhetsformidleren ZDF og fortalte at de ikke ønsket å oppdra sitt ufødte barn i Tyskland etter migrantkrisen. Derfor forlot de også hjemlandet.

Det økende antallet vesteuropeere som flytter til Ungarn har ikke gått hus forbi statsminister Viktor Orbán. I en tale tidlig i 2017 ønsket han vesteuropeere velkommen.

annonse

– Vi skal slippe inn ekte flyktninger. Tyskere, nederlendere, franskmenn og italienere, livredde politikere og journalister som her i Ungarn ønsker å finne det Europa de har mistet i sine hjemland, sa Orbán.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon